Apple interzice aplicațiile care au legătură cu vapingul

29

Apple a anunțat că va interzice aplicațiile care au legătură cu vapingul și că a înlăturat din magazinul virtual App Store 181 de aplicații de acest gen.

Măsurile luate de companie vin după ce au fost înregistrate mii de cazuri de îmbolnăvire, dar și decese, despre care se crede că au fost provocate de vaping, cum mai este numită utilizarea de țigări electronice.

„Recent, experți de la CDC (n.e. – Center for Disease Control) și American Heart Association au asociat o varietate de afecțiuni pulmonare și decese cu utillizarea țigărilor electronice, mergând până la a considera răspândirea acestor dispozitive drept o epidemie care afectează populația tânără. Suntem de acord și am actualizat App Store Review Guidelines pentru a aduce la cunoștință dezvoltatorilor că aplicațiile care încurajează sau facilitează utilizarea acestor produse nu sunt permise”, a transmis compania.

Utilizatorii care au instalat deja aplicațiile pe telefoane și tablete le vor putea folosi în continuare.

Criticii țigărilor electronice spun că acestea sunt o „poartă” către alte adicții. Mai mult, o epidemie misterioasă, asociată cu vapingul, a apărut în SUA. Peste 2.000 de persoane, în special tineri, s-au îmbolnăvit, iar 39 de oameni au murit din această cauză.

În acest moment sunt aproximativ 900 de milioane de utilizatori de iPhone în întreaga lume.

Sursa foto: gandul.info


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News