Apple lovește din nou în lupta Fortnite App Store

29

Apple a respins pretențiile producătorului jocului Fortnite că, controlul său asupra App Store îi conferă monopol.

Într-un răspuns la procesul din august depus de Epic Games, Apple a numit aceste argumente „drepte” și „interesate”.

Acesta a negat că, comisia sa de 30% ar fi anticoncurențială și a declarat că lupta este „un dezacord de bază în ceea ce privește banii”.

Apple a mai spus că Epic Games și-a încălcat contractul și a solicitat despăgubiri. Depunerea este cea mai recentă într-o bătălie juridică care a început luna trecută, după ce Fortnite a oferit o reducere la moneda sa virtuală pentru achizițiile efectuate în afara aplicației, de la care Apple primește o reducere de 30%.

Ca răspuns, Apple a blocat capacitatea Epic de a distribui actualizări sau aplicații noi prin App Store, iar Epic i-a dat în judecată, susținând că practicile Apple App Store încalcă legile antitrust.

Curtea a permis interzicerea actualizărilor de către Apple să continue, pe măsură ce cazul se desfășoară, dar versiunea existentă a Fortnite funcționează în continuare, la fel ca și sistemul de plăți Epic.

Preocupări antitrust

Apple a spus că va permite Fortnite să revină în magazin dacă Epic elimină funcția de plată directă pentru a se conforma acordului său de dezvoltare.

Însă Epic a refuzat, spunând că respectarea cererii Apple ar fi „să colaboreze cu Apple pentru a-și menține monopolul asupra plăților în aplicație pe iOS”.

În depunerea sa, Apple a declarat că Epic a beneficiat de instrumentele de promovare și dezvoltare ale Apple, câștigând peste 600 milioane USD (462 milioane GBP) prin App Store.

Apple a acuzat firma, despre care a menționat că este susținută de gigantul tehnologic chinez Tencent, că a căutat un acord special înainte de a încălca în cele din urmă contractul cu actualizarea.

„Deși Epic se prezintă ca o companie modernă Robin Hood, în realitate este o întreprindere de miliarde de dolari care pur și simplu nu dorește să plătească nimic pentru valoarea extraordinară pe care o obține din App Store”, se spune în dosar.

Lupta juridică dintre cele două companii vine în timp ce Apple se confruntă cu un control sporit al practicilor sale care rulează App Store.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata