Au scăzut vânzările mondiale de telefoane inteligente

23

In primul trimestru al acestui an, vânzările de telefoane mobile inteligente (smartphone) au scăzut cu 20,5%,  acesta fiind cel mai abrupt declin înregistrat vreodată, conform datelor companiei de cercetare de piaţă Gartner, citate de APP.

-Grupul sud-coreean Samsung şi-a păstra poziţia de lider pe piaţa telefoanelor inteligente, cu o cotă de 18,5%, în pofida faptului că vânzările sale au scăzut cu 22% în primul trimestru.

-Grupul chinez Huawei este, în continuare, pe locul doi mondial, cu o cotă de piaţă de 14,2%, după o cădere a vânzărilor de 27%, ca urmare a faptului că Huawei a început să fie vizat de sancţiunile introduse de SUA.

– Apple se menţine pe locul trei la nivel mondial, cu o cotă de piaţă de 13,7%, scăderea vânzărilor sale în primul trimestru al anului 2020 fiind de opt procente.

„Apple a avut un început de an puternic datorită noii sale linii de produse, care a înregistrat un impuls puternic la nivel global”, a declarat Annette Zimmermann, vicepreşedinte de cercetare la Gartner. „Capacitatea Apple de a-şi servi clienţii prin magazinele sale online şi faptul că producţia sa a revenit la niveluri aproape normale la sfârşitul lunii martie au ajutat la recuperarea tendinţei pozitive iniţiale’, a mai apreciat Zimmermann.

In opinia analiştilor de la Gartner, cauzele scăderii abrupte a vânzărilor mondiale de telefoane inteligente sunt, pandemia de coronavirus care a determinat reducerea puterii de cumpărare a consumatorilor, creşterea incertitudinii în economie şi măsurile de carantină luate de autorităţi în multe state ale lumii.

O altă cauză,  în special în China, identificată a fost închiderea fabricilor de profil,  ţară unde se confecţionau componente pentru toate marile companii producătoare de telefoane inteligente, notează Gartner.

Fondată în 1979, compania de cercetare de piaţă şi consultanţă Gartner este membră a S&P 500, are 17.000 de colaboratori în 120 de birouri din lume şi peste 15.000 de companii pe lista de clienţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata