Audierea lui Zuckerberg în Congres a dus la deprecierea Bitcoin față de dolar cu 6,95%

 Bitcoin a scăzut, miercuri, faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, după ce directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat în Congresul Statelor Unite cu privire la proiectul Libra, relatează Reuters.

Preţul Bitcoin pe platforma Bitstamp din Luxembourg a atins, în timpul tranzacţiilor de miercuri, cel mai redus nivel de la jumătatea lunii mai, de sub 7.300 de dolari, fiind ulterior tranzacţionat în declin cu 6,95%, la 7.471 de dolari pe unitate.

Zuckerberg a a încercat să convingă parlamentarii că Facebook nu va susţine nicio măsură a Libra Association, care reuneşte 21 de membri, între care firme de investiţii şi organizaţii non-profit, de lansare a monedei digitale până când aceasta nu va răspunde satisfăcător tuturor îngrijorărilor autorităţilor de reglementare.

Bitcoin a scăzut rapid imediat după începerea audierii. În prezent, există un sentiment tot mai puternic că am putea să nu vedem niciodată Libra funcţionând, iar acest lucru ar fi un regres pentru întreg spaţiul criptomonedelor”, a spus Edward Moya, analist senior la OANDA, în New York, potrivit sursei citate.

Libra ar urma să fie o monedă digitală garantată prin rezerve formate din active reale, între care depozite bancare şi obligaţiuni guvernamentale pe termen scurt şi deţinute de o reţea de custozi. Structura are rolul să crească încrederea şi să stabilizeze preţul.

Planurile au fost analizate intens de autorităţile de reglementare, îngrijorate de impactul acestora asupra sistemului financiar, datele private ale utilizatorilor şi posibila folosire a Libra pentru spălare de bani şi finanţarea terorismului.

Bitcoin a avut o tendinţă descendentă în a doua jumătate a acestui an, coborând cu circa 47% faţă de dolar, de la sfârşitul lunii iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata