Avantaje ale recrutării de personal străin

Atunci când trebuie să se ocupe un post vacant, angajatorii nu știu dacă să folosească specialiștii pe care deja îi au, fie să se aventureze să recruteze personal străin. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, vrem să vă prezentăm câteva dintre avantajele recrutării de personal străin, cu toate că nu negăm avantajele recrutării de personal intern.

În acest sens, o bună idee ar fi apelarea la servicii de angajare străini oferit de United Recruitment, o firmă cu 10 ani experiență în piața de HR care se ocupă de recrutarea de personal din străinătate. Iată câteva dintre avantajele unei astfel de recrutări:

Accesul la mai mulți specialiști

Unul dintre principalele avantaje ale ocupării unui post vacant cu specialiști străini este trecerea frontierelor și căutarea într-un întreg univers de candidați.

Acest lucru este minunat, dar căutarea candidatul ideal nu este ușor, deci merită mereu să luați în considerare posibilitatea apelării la o firmă specializată în recrutare. Luarea unei astfel de decizii vă vor crește întotdeauna șansele de a găsi un profesionist cu abilitățile și cunoștințele necesare. Necesitatea externalizării unui proces de selecție va depinde de multe variabile; complexitatea postului vacant, capacitatea companiei de a-și asuma această sarcină, importanța poziției etc.

Posibilitatea de a face economie privind pregătirea personalului

Primul avantaj ne aduce la acest al doilea punct. Dacă găsiți candidatul perfect, nu va trebui să investiți bani să-l pregătiți pentru a putea ocupa o anumită poziție. Va fi gata de lucru imediat ce firma de recrutare se va ocupa de relocarea sa.

Aer proaspăt

Profesioniștii străini care intră în echipa nouă vin mereu cu un aer nou care revigorează mediul înconjurător. Pentru o perioadă de timp, ei vor putea observa compania de la distanță, oferind o nouă viziune afacerii, dar și idei noi. În plus, noii angajați străini au cunoștințe și modalități de lucru dobândite în alte companii care pot îmbogăți în mare măsură dezvoltarea afacerii și modul vostru de lucru.

Permite promovarea politicilor privind diversitatea

Prin angajarea personalului străin puteți crește diversitatea forței de muncă. Tot mai multe companii își dau seama de avantajele de a avea oameni din medii diferite, culturi, gen și clasă socială. Există numeroase studii care sugerează că o forță de muncă diversă crește productivitatea.

Competitivitate mai mare

Pentru funcțiile cheie, cum ar fi anumite poziții de conducere sau locuri de muncă specializate,   angajarea de personal străin poate contribui la obținerea de rezultate mai bune. De asemenea, poate dezvolta afacerea într-un ritm mai rapid.

Un impact pozitiv asupra moralului angajaților companiei

Dacă luați decizia de a selecta personal intern peentru a ocupa o poziție, angajații care nu sunt promovați vor fi cu siguranță dezamăgiți și, uneori, vor crea chiar opoziție sau rezistență față de persoana aleasă.

Luarea deciziei de a angaja personal străin vă poate scuti de probleme neplăcute, însă este important ca cei aleși să aibă o experiență personală și profesională bogată, pentru a se adapta cu rapiditate la orice cerință sau situație.

Din acest motiv, pentru a găsi exact personalul de care aveți nevoie, cea mai bună soluție este să colaborați cu firma de recrutare amintită la începutul articolului. Această firmă vă va furniza personalul potrivit într-un termen curprins între 3 și 5 luni. Personalul selectat de specialiștii săi provine din țări precum: Filipine, Indonesia, Thailanda, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, India, Vietnam și activează în domeniile următoare: agricultură, turism, vânzări, spa & wellness, logistică, industrie transport, construcții, asistență medicală și îngrijire la domiciliu.

Apelați cu încredere la United Recruitment pentru a beneficia de servicii de recrutare muncitori straini excepționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata