Blue Origin, compania aerospațială condusă de Jeff Bezos, a dat în judecată NASA

9

CNBC a infirmat că Blue Origin, compania aerospațială condusă de Jeff Bezos, a dat în judecată NASA, după deciziei agenției aerospațiale americane de a acorda un contract de construire a landerului lunar de 2,9 miliarde de dolari companiei SpaceX, deținute de Elon Musk.

În contextul judiciar, „Această plângere contestă evaluarea inadecvată și ilegală de către NASA a ofertelor”, au transmis avocații Blue Origin.

Odată cu această acțiune, depusă luni în instanță, se doreşte să reprezinte un nou pas în încercarea Blue Origin de a schimba decizia NASA, de a acorda companiei SpaceX contractul de construire a landerului lunar pe care agenția spațială americană vrea să îl folosească în misiunea sa de aselenizare care ar uma să aibă loc în anul 2024.

De altfel, această plângere a Blue Origin vine la câteva săptămâni după ce Biroul de Contabilitate a guvernului american a respins o altă plângere înaintată de compania lui Bezos și a aprobat decizia NASA prin care oferă contractul companiei SpaceX.

Agenția spațială americană anunțase în luna aprilie că a acordat contractul în valoare de 2,9 miliarde de dolari SpaceX.

În această competiţie, companiile Blue Origin, SpaceX și o altă companie privată, Dynetics, au depus oferte pentru două contracte, însă NASA a anunțat că va oferi un singur contract din cauza bugetului redus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata