British Land vinde participație la clădirile din West End pentru 401 milioane de lire sterline

British Land Plc a declarat miercuri că a vândut o participație de 75% la trei clădiri din West End din Londra pentru 401 milioane de lire sterline (538,8 milioane de dolari), pe măsură ce dezvoltatorii imobiliari se luptă cu o încetinire a reînnoirilor de leasing de birouri și a colecțiilor de chirie.

Restricțiile pentru stoparea răspândirii noului coronavirus au început să apară în rezultatele firmelor imobiliare britanice, într-un moment în care piața se confruntă și cu incertitudinile generate de Brexit.

British Land a anunțat luna trecută o creștere accentuată a pierderilor și a avertizat cu privire la mai multe probleme pentru sectoarele de birouri și retail, reluând în același timp plățile de dividende în urma vânzărilor de proprietăți care și-au sporit finanțele.

Compania, care deține un mix de birouri și mall-uri, a declarat că activele vândute către Allianz Real Estate nu se aliniază concentrării sale centrale pe proprietățile mixte din Londra.

Acțiunile companiei, care acum a vândut active în valoare de 1,1 miliarde de lire sterline în acest an, au crescut cu 1,6% la începutul tranzacțiilor.

Proprietarul complexului comercial și de birouri Broadgate din Londra a declarat că tranzacția a reprezentat un randament inițial net „amestecat” de 4,32%, o primă față de valoarea sa contabilă din septembrie.

British Land și Allianz vor forma, de asemenea, un joint-venture în care dezvoltatorul va continua să administreze cele trei clădiri în schimbul unei taxe.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata