Bulgaria și România s-au înțeles cu privire la al treilea pod peste Dunăre

21

Recent, Bulgaria și România au convenit asupra construirii unui al treilea pod peste Dunăre. Acesta va fi construit în apropiere de Ruse – Giurgiu, transmite BTA și Sega.

În contextul Fast Danube, între cele două țări va fi semnat un acord. Într-un alt document, ele vor reglementa angajamentele celor două țări pentru implementarea  acestui proiect și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului, citează Rador.

În contextul activităţilor, acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două țări, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire care a avut loc la București.

În prezent, viceprim-ministrul bulgar Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențiarilor a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la Națiunile Unite.

Iar cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare a diferitelor etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Din punct de vedere navigabil, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au fost fermi privind faptul că construirea de noi poduri, adâncirea Dunării, conectarea liniilor de feribot și trecerea mai bună prin punctele de trecere a frontierei ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună, care să aibă mai multe proiecte.

În contextul transporturilor, viceprim-ministrul Alexiev i-a prezentat de asemenea omologului său problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova – Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

La mijlocul lunii octombrie, cei doi vicepremieri plănuiesc o întâlnire comună la Bruxelles, unde vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape din Fast Danube și a Podului Dunării 3.

Aşadar, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au reiterat dorința ca, în paralel cu acordul la care s-a ajuns pentru Podul Dunării 3, să se lucreze și pentru proiectele rămase pentru construcția de noi poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019.

Sursa: Hotnews.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata