ByteDance solicită licența de export tehnologic în China, pe fondul discuțiilor despre acordul TikTok

12

ByteDance a solicitat o licență de export tehnologic în China, întrucât concurează la încheierea unui acord cu Oracle Corp și Walmart Inc, care speră să pună capăt planurilor guvernului SUA de a interzice aplicația sa de streaming video TikTok din motive de securitate.

Compania cu sediul la Beijing a depus cererea la biroul de comerț municipal din Beijing și așteaptă o decizie, a declarat joi într-o declarație pe platforma sa de știri online Toutiao, fără a face referire la discuțiile în curs cu privire la operațiunile sale din SUA.

Aplicația vine la aproximativ o lună după ce China și-a revizuit lista de tehnologii supuse interdicțiilor sau restricțiilor de export pentru prima dată în ultimii 12 ani, într-o manieră despre care experții au spus că a dat cuvântul guvernului cu privire la orice acord TikTok.

ByteDance a declarat că acordul său cu Oracle și Walmart va crea o companie independentă din SUA și nu implică niciun transfer de tehnologie, deși Oracle va putea inspecta codul sursă TikTok din SUA.

De asemenea, a spus că acordul are nevoie de aprobarea atât a Chinei, cât și a Statelor Unite.

Cu toate acestea, companiile au emis declarații contradictorii în ceea ce privește termenii acordului la care au ajuns cu Casa Albă, punând la îndoială dacă va rezista.

ByteDance a declarat că va înființa o filială din SUA numită TikTok Global, din care va deține 80%.

Oracle și WalMart, totuși, au declarat că proprietatea majoritară a TikTok Global va fi în mâinile americane, respectând un ordin executiv din 14 august al președintelui american Donald Trump, potrivit căruia ByteDance renunță la proprietatea TikTok în termen de 90 de zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata