Cancelarul Rishi Sunak a anunțat că reducerea TVA va fi extinsă pentru sectorul ospitalității

66

Cancelarul a anunțat extinderea reducerii TVA pentru sectoarele ospitalității și turismului – unele dintre cele mai afectate de pandemie.

Rishi Sunak a spus că reducerea temporară a cotelor TVA de la 20% la 5% va rămâne în vigoare până la 31 martie 2021, mai degrabă decât la 13 ianuarie.

Măsura „va ajuta la protejarea a 2,4 milioane de locuri de muncă pe timpul iernii”, a spus el.

Dar cifrele industriei au spus că „încă nu au ieșit din pădure”.

În special, restaurantele și puburile au fost afectate de măsurile de blocare.

Reducerea temporară a TVA a intrat pentru prima dată în vigoare în iulie și a fost concepută pentru a ajuta hotelurile, restaurantele, cafenelele și puburile să își consolideze finanțele.

Unele firme, cu toate acestea, precum KFC, Nando’s și Pret, au decis să transmită economiile direct clienților prin reducerea prețurilor în punctele lor de vânzare.

Cancelarul a declarat joi că prelungirea reducerii TVA va ajuta la „sprijinirea a peste 150.000 de întreprinderi” în perioada de iarnă.

„Unele motive pentru a fi pozitiv”

Directorul executiv al asociației comerciale UK Hospitality, Kate Nicholls, a declarat că reducerea a oferit o veste bună pentru sector după ce a fost anunțat că puburile și restaurantele din Anglia trebuie să închidă acum la 22:00 BST.

„Anunțarea unor restricții suplimentare a fost o lovitură semnificativă care va deprima inevitabil tranzacționarea”, a spus ea.

„A fost crucial ca astăzi cancelarul să ofere sprijin care să vizeze în mod special sectorul ospitalității, care a fost lovit mai puternic decât oricare altul.

„Cancelarul ne-a dat câteva motive pentru a fi din nou pozitivi, dar îl îndemnăm să se angajeze în comerț cu privire la măsuri specifice pentru a menține oamenii în muncă.

„În timp ce unele dintre aceste măsuri anunțate astăzi vor oferi întreprinderilor un viitor pentru care vor trage și vor spera că vor putea începe să se reconstruiască, noi încă nu suntem în afara pădurilor”.

În încercarea de a spori cererea consumatorilor, domnul Sunak a introdus schema „Mănâncă pentru a ajuta” în august, deoarece restaurantele și cafenelele s-au redeschis treptat în timpul verii.

Conform schemei, mesenii au primit o reducere de 50% susținută de stat la mese și băuturi răcoritoare de până la 10 GBP fiecare, luni, marți și miercuri.

La începutul lunii septembrie, Trezoreria a spus că în cadrul schemei au fost solicitate peste 100 de milioane de mese, ceea ce a făcut ca rezervările la restaurante să crească.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News