Care este soluția lansată de Cătălin Manea pentru a avea cel puțin apă caldă în casa bucureştenilor

33

Lipsa apei calde și căldurii în Capitală îi pune în dificultate pe mulți bucureșteni, situația fiind una de neconceput pentru secolul XXI, potrivit deputatului Cătălin Manea, care punctează că această problemă nu este una nouă. El le-a sugerat oamenilor o soluție pentru a avea cel puțin apă caldă în casă.

Astfel, deputatul Cătălin Manea, din grupul parlamentar al minorităților naționale, consideră că situația apei calde și căldurii în Capitală este de neconceput în secolul XXI. El a precizat că la rândul său nu are apă caldă și le-a sugerat bucureștenilor să-și cumpere un boiler.

Deputatul sugerează să achiziționăm un boiler electric

În precizările sale, „Nu, nu, nu. Din păcate, vă spun că pentru cei mai mulți bucureșteni, în această perioadă, le sugerez, că și eu am căutat, trebuie să își procure boiler special pentru baie (…). Nu poți să stai fără să te speli, pe bune, deci apă caldă la bucătărie, apă caldă la baie, nu mai spun de căldura care lipsește din calorifere”, a declarat deputatul duminică seară la B1TV.

Întrebat cât curent electric consumă, având în vedere că n-are apă caldă și căldură, Cătălin Manea a precizat că factura sa la electricitate ajunge undeva la 500-600 de lei pe lună.

Astfel, „Eu nu am plătit niciodată mai puțin de 500 – 600 de lei, pe lună, curentul, adică factura la energie electrică, cam asta este media, deci are dreptate (Dan Teodorescu, solistul de la Taxi, care a reclamat lipsa apei calde, n.r.)”, a detaliat Cătălin Manea.

Situație de neconceput pentru secolul XXI

În contextul socia, acesta spune că situația nu este una nouă în Capitală, în contextul în care primarul Nicușor Dan dă vina acum pe Termoenergetica.

În afirmaţiile sale, „Nicușor Dan, primarul Capitalei, ne tot spune că de vină este Termoenergetica, ELCEN, cunoaștem pe fond care este problema … domne’, dar nu este o soluție! Nu suntem în primul an în care bucureștenii – și sute de mii de bucureșteni din diferite cartiere – rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit.

Am văzut mai nou că s-au apucat să facă câteva lucrări în anumite zone, nu știu, se tot sapă, muncitorii nu lucrează, am văzut doar utilajele, traficul este blocat, apa, nu numai cea caldă lipsește, lipsește și apa rece. Este o situație groaznică și de neconceput pentru secolul XXI, pentru București, capitala unui stat european”, a continuat oficialul.

CGMB a aprobat un împrumut de 500 de milioane de lei

În contextul remedierilor, în cursul zilei de vineri, consilierii generali ai Capitalei au aprobat proiectul privind contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe, în valoare totală de până la 500 de milioane de lei. Banii urmează să fie alocaţi companiei Termoenergetica, în vederea achitării datoriei către Elcen.

În acest fel, primarul general al Capitalei va fi împuternicit sa negocieze şi să semneze termenii şi condiţiile finanţării. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară.

Astfel, „Urgenţa acestui proiect de hotărâre vine din faptul că a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului naţional. În această ordonanţă de urgenţă se ridică plafonul de împrumut al Municipiului Bucureşti cu 500 de milioane de lei, numai că toate procedurile trebuie desfăşurate până la sfârşitul anului 2022. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce noi am convocat această şedinţă”, a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro