Cât costă tăierea arborilor periculoși din zona de siguranță a căii ferate?

110

Compania CFR a anunțat că a finalizat licitația publică privind tăierea arborilor periculoși din zona de siguranță a căii ferate. Contractul vizează opt loturi și se ridică la valoarea de 37 de milioane de lei.

În acest sens, CFR SA a desemnat câștigătoarea licitației pentru un acord cadru pe patru ani de tăiere a arborilor periculoși din zona de siguranță a căii ferate. Valoarea totală a contractului depășește 37 de milioane de lei.

În contextul unui comunicat al CFR SA, societatea SC Anasiarom Forest SRL a fost câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru „Acord cadru de Tăieri de arbori periculoși din zona de siguranță a căii ferate – 8 loturi”.

Valoarea contractului se ridică la 37 de milioane de lei

Din punct de vedere al licitaţiei, se precizează că în cadrul acesteia, criteriul aplicat a fost cel mai bun raport calitate-preț, iar lucrările vizează opt loturi. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Valoarea totală estimată pe toate cele opt loturi este de 37.289.600 lei, fără TVA. Lucrările se vor efectua cu personal instruit din cadrul unor firme autorizate și agrementate AFER. „Durata fiecărui acord cadru este de 4 ani – Contracte subsecvente: anual”, transmite CFR SA.

Din afirmaţiile reprezentanților companiei, circulația feroviară se confruntă în dese cazuri cu perturbări ale traficului din cauza căderilor de arbori (provocate de furtuni, căderi de zăpadă, chiciură, vânturi puternice), prin ocuparea gabaritului de liberă trecere sau chiar căderi de arbori peste trenuri în circulație, cu afectarea liniei de contact și a celorlalte elemente ale infrastructurii feroviare (linii, echipamente electrice). Pe lângă aceasta, intervențiile pentru remedierea deranjamentelor produc întârzieri majore în circulația trenurilor de călători.

Situația nu poate fi remediată cu personal CFR în anumite zone

În contextul companiei, „În prezent, pe liniile CF, în zona de siguranţă a căii ferate au fost identificați arbori potențial periculoși pentru siguranța circulației feroviare, care trebuie tăiați. Pe raza Sucursalelor Regionale CF 1-8, nu există personal autorizat pentru lucrări silvice/lucru la înălțime, astfel încât situația nu poate fi remediată cu personal CFR.

În consecință, pentru realizarea volumului mare de servicii de tăiere a arborilor identificați ca potențial periculoși din zona de siguranţă a căii ferate, s-a impus achiziţia unor servicii specifice, cu agenți economici autorizați”, transmite compania.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online