Cât de mult ne afectează războiul din Ucraina?

32

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit recent despre efectele războiului din Ucraina asupra țării noastre. Astfel, liderul liberal a subliniat că România este deja afectată, în contextul în care „fiecare om are temeri” atunci când „știe că în proximitate există un război”.

 Nicolae Ciucă: Războiul de la graniţă deja ne afectează

În opinia premierului Nicolae Ciucă, în contextul războiului de la graniță, acesta deja ne afectează, iar efectele economice și psihologice sunt deja vizibile. În schimb, șeful PNL a venit cu asigurări și a spus că România beneficiază de „o centură de securitate” mulțumită intrării sale în NATO.

Astfel, „Războiul de la graniţă deja ne afectează. Vedem care sunt efectele economice, vedem care sunt efectele psihologice, pentru că fiecare om, când ştie că în proximitate există un război şi de o asemenea amploare, are temeri legate de probabilitatea extinderii lui. România, odată ce a intrat în NATO, şi-a asigurat o centură de securitate care îi permite să mizeze pe propria capacitate de apărare.

În toate ţările europene, cu toţi omologii cu care am avut întâlniri, se discută foarte serios pe tema reevaluării capacităţilor militare, reevaluării capacităţii industriei de apărare astfel încât să putem să avem asigurate toate echipamentele şi mijloacele necesare ca, în caz de nevoie, să dea Dumnezeu să nu fie nevoie niciodată, dar nu pe principiul ‘frica păzeşte bostănăria’, nu este cazul, dar e bine să avem tot timpul o umbrelă de protecţie, iar umbrela de protecţie vine, pe de o parte, din interior, prin măsurile pe care noi le-am luat, iar de cealaltă parte vine din această apartenenţă a noastră la NATO”, a declarat Nicolae Ciucă la RTV.

În contextul colaborator, Nicolae Ciucă a ținut să sublinieze că prezenţa forţelor NATO şi ale SUA au crescut pe teritoriul ţării noastre.

Stare de tensiune maximă la granița cu România

În altă ordine de idei, amintim că tensiunile de la granița țării au crescut după ce Rusia a comparat situația din Republica Moldova cu cea din Ucraina.

Mai exact, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac dur la președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Oficialul rus a întrebat ce a făcut „cetățeanca României” pentru cetățenii Republicii Moldova. Mai mult decât atât, Maria Zaharova, a apreciat că Rusia a ajutat întotdeauna Republica Moldova.

În schimb, a susținut oficialul rus, autoritățile de la Chișinău propagă rusofobia la comanda curatorilor din Occident.

Aşadar, „Cine a lăsat cetățenii Republicii Moldova în întuneric și frig, Rusia? Atâția ani i-am ajutat, livrându-le și asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetățeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiție în economia Moldovei în toți acești 30 de ani”, a comentat Maria Zaharova.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro