Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în doar câteva ore?

45

Ziua de luni 04-10-2021 a fost una grea pentru Mark Zuckerberg. Totul a fost cauzat de nefuncționarea serviciilor patronate de el: Facebook, Whatsapp și Instagram.  De altfel, el a coborât și în topul celor mai bogați oameni întocmit de Bloomberg.

În timp ce Facebook, Whatsapp și Instagram nu puteau fi accesate pe tot globul, miliardarul a pierdut sume colosale. Contul acestuia s-a golit cu 7 milioane de dolari în câteva ore. Mark Zuckerberg a coborât o poziție în  topul celor mai bogați oameni întocmit de Bloomberg din cauza căderii aplicațiilor, dar și din cauza unor acuzații avertizoare de integritate.

O vânzare în masă de acțiuni ale gigantului digital a scăzut prețul acestora cu aproximativ 5% luni, fapt ce s-a alăturat unei scăderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie, potrivitBloomberg. În conformitatea  topului întocmit de publicația precizată, averea lui Mark Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates.

Din punct de vedere al pierderilor, din data 13 septembrie până acum, acesta a pierdut aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea.

Mesajul transmis de Zuckerberg

La acea dată, o serie de informații controversate au fost făcute publice de Wall Street Journal. Potrivit publicației, Facebook știa despre diverse probleme ale produselor sale, precum Instagram dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, în vreme ce public minimiza impactul acestora.

În acest sens, fondatorul şi CEO-ul Facebook a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Astfel, ”Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

Aşadar, Instagram, Facebook şi WhatsApp au înregistrat, luni, o serie de probleme tehnice, fapt care a dus la întreruperea aplicaţiilor. Serviciile acestor platforme au fost reluate după mai bine de șase ore. O astfel de situaţie nu a mai fost înregistrată din 2019, când întreruperea a durat aproximativ 14 ore.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News