Cati bani castiga in un sofer Uber in 2017

39

Aplicatia mobila Uber a transformat foarte multi soferi in taximetristi amatori care reusesc sa castige destul de bine tinand cont ca in Bucuresti numarul utilizatorilor a crescut foarte mult in ultimul an. In medie un sofer Uber castiga aproximativ 1.000 – 1500 de lei brut.  Pentru a ajunge la acest castig de regula soferii Uber practica aceasta meserie timp de 2-3 ore pe zi.

Numarul soferilor Uber a crescut in ultimele luni datorita cererii mari de pe piata si a numarului mare de potentiali clienti. Peste 300.000 de romani folosesc Uber si numai in Bucuresti sunt peste 250.000 de utilizatori ai aplicatiei.

In medie, un sofer poate ajunge la salariul minim pe economie doar din 2-3 ore de condus, daca deja si-a facut o reputatie buna si a primit rating pozitiv de la cei mai multi clienti.  Conteaza foarte mult cum te comporti cu clientii si cat de rapid poti ajunge la destinatie pentru a avea un castig mare. La o curs 80% din banii incasati ajung la soferul Uber. Acesta isi plateste taxele si impozitele locale care pot ajunge pana la cateva sute de lei in fiecare luna.

Pentru a ajunge sofer Uber fiecare conducator trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte:

-permis de conducere cu vechime de minim 1 an;
-cazier auto fara inscrisuri grave;
-fara cazier judiciar;
-masina care sa nu depaseasca 15 ani de cand a fost scoasa in circulatie.

Orice sofer care indeplineste aceste cerinte minime, pentru a colabora cu Uber trebuie sa isi deschida un cont bancar si sa infiinteze o entitate juridica (SRL, PFA, SRL-D). Inainte de a deveni sofer Uber, toti aplicantii vor trece printr-o serie de traininguri speciale pentru a invata cum sa foloseasca aplicatia Uber. In acest mod soferii pot prelua usor comenzile si controla toate optiunile necesare pentru a taxa cursele prin Uber.

Ce este UberX?

UberX conecteaza in timp real calatorii si soferii astfel incat calatoria sa aiba loc in siguranta de fiecare data si bineinteles, la cele mai mici costuri. Cu ajutorul aplicatiei dezvoltate de Uber, clientii vor reusi sa stie dinainte cat ii costa calatoria si cum urmeaza cel mai rapid traseu pentru a ajunge la destinatie fara intarzieri. Aplicatia este disponibila acum pe toate dispozitivele mobile care folosesc Android si iOS. Inainte de a folosi aplicatia, va creati un cont simplu si rapid, adaugati datele cardului pentru a efectua platile la destinatie si nu mai ramane de facut decat un singur lucru: sa apelati la soferii Uber ori de cate ori aveti nevoie de o masina.

Sursa foto: metropotam.ro


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News