Câţi dintre românii cu studii superioare şi venituri ridicate sunt mulţumiţi de starea financiară actuală?

6

În cadrul unui studiu de specialitate, se arată că şase din zece români (62%), membri ai unei familii moderne, se declară mulţumiţi de starea financiară actuală, din România.

Astfel,  cercetarea Reveal Marketing Research, evidenţiază că peste o treime (36%) dintre cei care consideră că sunt membrii ai unei familii tradiţionale sunt mulţumiţi de acest aspect al vieţii.

În segmentul familiilor moderne (părinţi cu educaţie superioară şi venituri ridicate) este cel mai vocal în ceea ce priveşte gradul de mulţumire faţă de situaţia financiară, cu evoluţie semnificativă din februarie (54%) până în iunie (62%).

Pe de altă parte, la nivel naţional, pentru familiile tradiţionale (părinţi cu educaţie medie şi venituri medii), luna iunie a adus o scădere pe acest nivel (36%, faţă de luna aprilie cu 46%).

„Deşi familiile tradiţionale înregistrează valori scăzute în ceea ce priveşte mulţumirea faţă de situaţia financiară, acest lucru nu le împiedică să se declare mulţumite de condiţia lor fizică. În ceea ce priveşte acest aspect al vieţii, familiile tradiţionale câştigă teren în detrimentul familiei moderne”, menţionează sursa citată.

Studiul Reveal Marketing Research s-a derulat în perioada februarie – iunie pe un eşantion reprezentantiv naţional (urban şi rural).

Marja de eroare este de +/-3%, iar nivelul de încredere de 95%. Interviurile au fost realizate online, pe baza panelului Reveal Marketing Research.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata