CBI spune că retailerii din Marea Britanie au redus cele mai multe locuri de muncă din 2009

17

Retailerii britanici au redus locurile de muncă cu cea mai mare sumă din profunzimea crizei financiare din cursul anului până în august și se așteaptă ca ritmul pierderilor să se accelereze, a declarat marți Confederația Industriei Britanice.

Datele CBI au arătat, de asemenea, o scădere neașteptată a soldului său lunar de vânzări cu amănuntul, care a scăzut la -6 în august, de la maximul lunii de +4 luni din iulie.

Aceasta a fost sub toate anticipările, într-un sondaj al economiștilor Reuters, care au prezis o consolidare până la +8.

Rezultatul scăzut al datelor CBI contrastează cu majoritatea altor indicatori, inclusiv cifrele oficiale care au arătat că volumul vânzărilor cu amănuntul a crescut peste nivelurile pre-pandemice din iulie.

Cu toate acestea, economiștii au avertizat că se așteaptă ca lucrurile să se deterioreze pe măsură ce pierderile de locuri de muncă cresc, iar o schemă guvernamentală de sprijin a locurilor de muncă se încheie în octombrie.

„Condițiile de tranzacționare pentru sectorul de vânzare cu amănuntul rămân dure, chiar și pe fundalul afacerilor care își revin, încet.

Întreprinderile se vor feri de deteriorarea veniturilor gospodărești și de riscul de blocaje locale, care le pot afecta bugetul pentru a doua oară ”, a spus economistul CBI, Alpesh Paleja.

Cifrele trimestriale ale CBI au arătat că soldul ocupării forței de muncă – care măsoară schimbările locurilor de muncă în ultimele 12 luni – a scăzut la -45 în august, începând cu -20 mai, ajungând la cel mai scăzut număr din februarie 2009.

Retailerii se așteaptă să scadă în continuare până la -52 în septembrie. Sondajul s-a bazat pe răspunsurile din 63 de lanțuri de retail colectate între 28 iulie și 14 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata