CE a trimis mai multe întrebări cu privire la procentul asumat în PNRR în ceea ce privește pensiile

47

Marius Budăi, Ministrul Muncii a vorbit pe tema pensiilor în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3. În acest sens, acesta a venit cu informații pentru toți pensionarii din România.

Se modifică pensiile

La rândul său, președintele Camerei Deputaților a vorbit despre pensiile speciale, subliniind că acestea vor fi taxate cu un impozit mare. Marcel Ciolacu motivează că nu este normal ca sumele primite după pensionare să fie mai mari decât cele primite în timpul activității.

Pe acest fond, ministrul Muncii a fost întrebat, la Antena 3, cine vor fi românii care vor fi afectați de această impozitare. Marius Budăi a precizat că așteaptă un astfel de răspuns de la Ministerul de Finanțe, subliniind că nu ține de Legea Pensiilor și nici de reforma din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În contextul dat, la fel ca fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, și ministrul Muncii a precizat că nu crede că pensiile militare sunt pensii speciale, subliniind că ele nu au ce căuta în această categorie.

Pe de altă parte, oficialul român a spus că CE a trimis mai multe întrebări cu privire la procentul asumat în PNRR în ceea ce privește pensiile.

În opinia sa, ”De altfel, am primit întrebări de la CE de ce o asemenea asumare a unui procent de 9,4% până în 2070 cu plata pensiilor. Nu există niciun document care să fi plecat din ministerul Muncii cu acest procent. (…)

În primul rând să stabilim un lucru. România are 4-5 milioane de lucrători în UE care contribuie la PIB statelor în care lucrează.

Ei nu contribuie aici şi ajută economia de acolo. Nu poţi să mă încorsetezi pe mine, România, din moment ce eu am oameni la tine”, spune Marius Budăi.

Ministrul Muncii nu îi va sărăcii pe bătrânii României

În contextul activităţii, ministrul Marius Budăi a spus că a purtat mai multe discuții cu Uniunea Europeană, apoi prin ambasade, analizând legislațiile naționale are statelor membre ale UE și nu a găsit nicio asumare care să se asemenea cu cea a țării noastre.

Pe acest fond, actualul ministru al Muncii spune că atâta timp cât ocupă această funcția nu va semna nicio reformă care să ducă la sărăcirea vârstnicilor României.

Aşadar, ”Am avut aceste discuții premergătoare cu Uniunea Europeană. Am analizat toate PNRR-urile din UE.

Am discutat prin ambasade, am analizat legislațiile naţionale ale statelor din UE şi nu am găsit nicăieri vreo asemenea asumare cu un asemenea procent şi mai ales până în 2070. Sunt lucruri foarte grave.

Sunt convins că aceste lucruri nu trebuie să rămână acolo. Nu voi fi ministrul care să semneze o reformă care să sărăcească seniorii noştri. Nu voi renunța la a discuta cu CE”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro