Ce dotări ar urma să aibă primul vehicul lansat de Apple și la ce dată estimează acesta că va fi gata de lansare?

20

Pe lângă produsele care l-au consacrat până acum, Apple accelerează dezvoltarea primei sale maşini electrice autonome. Gigantul și-a fixat deja și o dată pentru lansarea pe piață. Este vorba despre anul 2025.

Compania Apple s-a confruntat cu nenumărate probleme în ultima perioadă. Pentru acest proiect au existat nenumărate plecări, dar și veniri ale unor experți și executivi, însă în final, gigantul a reuşit să facă progrese notabile în ceea ce priveşte dezvoltarea propriei maşini autonome şi este în postura de a stabili un target de lansare cu un nivel destul de mare de certitudine, susţine  Bloomberg.

Una dintre cele mai importante piese ale puzzle-ului, chipset-ul pe care viitorul automobil îl va folosi, este aproape finalizat şi se apropie de faza de testare în care acesta va fi folosit în mediul real, pentru a se vedea cum se descurcă, transmite sursa citată.

Astfel, Chipset-ul a fost dezvoltat intern de Apple și nu este neapărat o noutate. Acesta are deja o anumită experienţă, după ce, din prima încercare, a reuşit să creeze procesoare mult superioare celor produse de companiile cu experienţă de zeci de ani în dezvoltarea acestora.

Mașina produsă de Apple, o amenințare pentru Tesla?

Pe piaţa auto electrică, noua mașină lansată de Apple ar putea să îi eclipseze pe marii producător, în contextul în care se zvonește că chipset-ul Apple va fi mai performant decât cel folosit de alte companii auto, inclusiv Tesla şi Waymo, şi că va oferi măsuri de siguranţă superioare.

În plus, Apple a mai anunțat că îşi propune să dezvolte o maşină fără volan, cu un interior spaţios, unde călătorii să se poată relaxa cu ajutorul unui ecran de mari dimensiuni, cu o interfaţă similară celei de iOS.

De altfel,  Apple anunța încă din 2014 că pregătește un vehicul electric. Totodată, menționăm că eforturile producătorului de iPhone-uri înspre industria de automotive se încadrează într-un proiect cunoscut drept „Proiectul Titan”. Acestea s-au derulat inconsistent din 2014 când Apple a început să proiecteze propriul vehicul de la zero.

În ultimii ani compania a oprit proiectarea pentru a se concentra mai mult pe software şi a regândit proiectul. Iar Doug Filed, un veteran care a lucrat şi la Tesla, s-a întors la Apple pentru a supraveghea proiectul în 2018, iar în 2019 acesta a decis să concedieze 190 de persoane din echipa Proiectului Titan.

Aşadar, din 2019 și până acum, Apple a reuşit să facă progrese majore înspre ţinta de a lansa producţia auto, conform Reuters.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata