Ce greșeli nu trebuie să faci atunci când lansezi o afacere online

Atunci când eșți începător și vrei să lansezi o afacere în mediul online, este posibil să faci multe greșeli care te vor costă scump pe termen lung. Veteranii din comerțul electronic oferă foarte multe sfaturi pentru cei care sunt la început de drum în comerțul din mediul online. Cu toții facem greșeli, important este cum le gestionăm pentru a nu le repetă în viitor.

Nu te îngrijora foarte mult cu privire la produsele pe care vrei să le vinzi

E posibil să te lansezi pe o nișă în care competiția este foarte mare. Nu e bine să te îngrijorezi foarte mult legat de produsele pe care le pui la dispoziție clienților. S-ar putea să pierzi prea mult timp dacă stai cu gândul cât de bine e să vinzi sau nu acele produse.

Încearcă să testezi piață, fă promoții atrăgătoare și oferă-le posibilitatea clienților tăi să testeze produsele pe care vrei să le vinzi în mod special. Chiar dacă competitorii tăi vând aceleași produse, uneori tactică ta de marketing eficientă poate face diferența. Timpul trebuie investit corect în alegerea produselor cheie și cu interes major în rândul potențialilor clienți.

Nu te gândi doar cum să câștigi mulți bani

Dacă eșți cu gândul doar la bani și cât de repede să te îmbogățeșți, atunci șansele tale de a reuși într-o afacere online sunt foarte mici. S-ar putea să fii doar norocos în anumite conjuncturi atunci când te bazezi doar pe făcut bani mulți.

Scopul tău nu trebuie să fie doar banii. În primii ani e important să investești destul de mult într-o afacere înainte de a deveni profitabilă. Chiar și profitul obținut în acest timp se reinvesteste pentru a dezvoltă infrastructură, produsele, oameni noi, etc.

Nu pierde timp căutând numele perfect pentru afacerea ta

De multe ori oamenii pierd prea mult timp încercând să găsească un nume catchy și un logo interesant pentrua afacere.

De cele mai multe ori acestea sunt doar detalii inutile pentur clienți.

Ei vor să găsească produse la prețuri rezonabile, oferte și un mod rapid de achiziționare fără prea multe bătăi de cap.

Nu te focusa prea mult pe descrierea produselor și pe design

Vizitatorii de pe site-ul tău vor vrea să își găsească rapid produsele dorite și să nu piardă vremea citind descrieri foarte lungi și plictisitoare. Așa că nu îți pierde timpul focusandu-ți atenția doar pe descrierea produselor și pe design-ul paginilor.

Totul trebuie să fie at mai simplu. Importante sunt pozele, deoarece reprezintă cel mai important factor în decizia de cumpărare după preț.

Nu încerca să faci totul perfect înainte de lansarea afacerii online

Niciodată nu va fi totul perfect oricât ai încerca, așa că vei pierde timpul degeaba. E posibil să între prea mulți clienți pe siteul tău și să pice, sau să vinzi mult prea mult față de ceea ce ți-ai propus și să termini stocul înainte de a reaproviziona. E ideal să îți respecți strategia de lansare și să te ocupi că logistică să funcționeze în parametri optimi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata