Ce joburi vor domina viitorul nostru?

18

După plecarea din băncile facultății, toți studenții se așteaptă să lucreze în domeniul în care s-au specializat, însă, în ziua de azi, potențialii angajatori nu își mai aruncă ochii asupra diplomei, ci mai degrabă se ghidează după profilul dorit de aceștia, Așadar aceștia sunt interesați de persoane serioase, încrezătoare și de încredere și care să aibă anumite abilități.

În urma unui studiu realizat despre necesarul forței de muncă, ANOFM și INS au stabilit o listă cu meseriile preponderente pe piață.

Principalele surse de muncă rămân în continuare vânzările. Printre joburile cele mai solicitate se regăsesc cele de reprezentant de vânzări, consilier dar și de contabil sau reprezentant executor.

Pe al doilea loc în acest top se află serviciile pentru clienți sau pentru business.

Mai departe, Inginerii în construcții, de dezvoltare, proiectare, tehnicienii și inginerii IT își vor păstra locul pe piața de muncă și în viitorul apropiat. Inginerii ce au pregătire în domeniul tehnic dar și comercial au șanse mult mai mari să își găsească de muncă și în viitor deoarece mobilitatea profesională a celor foarte specializați este mai mare.

Totodată, Industria IT&C rămâne în topul celor ce angajează la noi în țară. Aici întâlnim joburi precum: programator de sistem, web developer, consultant IT, tester aplicații software.

Sănătatea este unul dintre domeniile cu nivel ridicat de finanțare la nivel mondial și există un interes pentru sănătate și bunăstarea individuală care se extinde în toate statele dezvoltate ale lumii. Industria farmaceutică se bucură în continuare de o finanțare bună, deoarece întotdeauna oamenii vor cheltui bani pe servicii medicale, iar cei ce lucrează în domeniu vor fi plătiți peste medie. Un reprezentant de vânzări, spre exemplu, cu facultate poate ajunge până la suma de 1.000 de euro salariu.

Domeniul software

Nu este de mirare că cercetarea software va rămâne un punct important pe piața muncii. Tehnologia este într-o continuă expansiune și nu este de mirare ca majoritatea cererilor de angajare vin din partea dezvoltării software, ba mai mult chiar și din ramuri ale cercetării și dezvoltării cum ar fi: proiectare mecanică, proiectare electrică sau design de produs.

Salariul de început într-un astfel de domeniu se află aproape de suma de 700 euro, urmând să crească până la suma de 2.000-3.000 euro lunar, iar de cele mai multe ori aceste joburi se află în cadrul companiilor multinaționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata