Ce gadgeturi lansează Google, în această perioadă?

31

Gigantul american, Google a anunțat că va lansa mai multe gadgeturi, printre care ceasul Pixel Watch, un nou telefon Pixel 6a și căști. Pe de altă parte, a fost prezentat și telefonul Pixel 7, cel care va apărea pe piață în toamna acestui an. Google a mai anunțat că va fi lansată și o tabletă.

În contextul financiar, Hardware-ul nu este o parte esențială a activității Google, dar acest lucru pare să se schimbe pe măsură ce continuă să lanseze noi produse. Google a generat venituri din publicitate în valoare de 61,24 miliarde de dolari în ultimul trimestru, în timp ce segmentul său de “alte venituri”, care include vânzările de hardware, aplicații și venituri care nu țin de publicitate, a generat 8,16 miliarde de dolari. Dar această sumă a crescut de la 6,67 miliarde de dolari în trimestrul precedent, iar directorul general Sundar Pichai a declarat că smartphone-ul Pixel a atins un record istoric de vânzări în ciuda constrângerilor de aprovizionare.

Smartwatch-ul de la Google va fi asemănător cu cel de la Apple

Concret, ceasul Google Pixel Watch oferă funcții similare cu cele ale Apple Watch și are un aspect rafinat și elegant care ar putea atrage clienții care folosesc Android în loc de iPhone.

Din punct de vedere al utilităţilor, dispozitivul va integra tehnologia Fitbit, ceea ce îi va permite să se bazeze pe anii de cercetare și dezvoltare de la start-up-ul pe care l-a achiziționat anul trecut. Tehnologia Fitbit le va permite utilizatorilor să își urmărească somnul, ritmul cardiac și antrenamentele.

Ceasul rulează software-ul Wear OS de la Google, care le permite utilizatorilor să verifice mesajele și să descarce muzică. De asemenea, utilizatorii pot obține indicații cu ajutorul Google Maps sau îl pot conecta cu dispozitivele lor inteligente pentru casă, astfel încât să poată, de exemplu, să schimbe temperatura termostatului sau să se asigure că luminile sunt stinse.

Chiar dacă nu a fost comunicat un preț exact pentru acest ceas, compania americană spune că va fi un produs cu un preț premium.

Noul telefon de la Google va costa mai puțin

În ceea ce privește telefonul Pixel 6a, Google spune că va fi lansat în această vară și că va avea aproape același design ca Pixel 6, dar că va fi puțin mai mic și ca costa 449 dolari.

Google a promis o baterie care poate dura până la 72 de ore în modul Extreme Battery Saver, despre care a spus că este o premieră pentru telefoanele Pixel.

De asemenea, folosește Google Tensor, astfel încât telefonul de buget va avea aceeași putere ca și Pixel 6 și Pixel 6 Pro, care sunt mai scumpe.

Pixel 6a va primi, de asemenea, cinci ani de actualizări de securitate și vine în trei culori.

Google a prezentat și telefoanele care vor fi lansate în toamnă

De altfel, Google a prezentat noile telefoane de top Pixel 7 și Pixel 7 Pro. Acestea vor utiliza următoarea generație a cipului Google Tensor și vor fi livrate cu Android 13.

Pixel 6 a devenit cel mai rapid vândut Pixel din toate timpurile. În primele șase luni de la lansare, 6 a vândut mai multe unități decât Pixel 4 și Pixel 5 în primele șase luni combinate.

O nouă tabletă va fi lansată în 2023

În plus, Google a prezentat, de asemenea, o nouă tabletă Android care va fi lansată în 2023 și care va funcționa, cu un cip Tensor. Compania nu a oferit mai multe detalii despre preț, dar a spus că va fi un produs high-end. Compania nu a mai lansat o tabletă de la Pixel Slate în 2018.

Aşadar, Google a anunțat, de asemenea, noile sale căști Pixel Buds Pro, care vor fi disponibile pentru precomandă pe 21 iulie și pe rafturi pe 28 iulie la prețul de 199 de dolari. Pixel Buds, care sunt disponibile în patru culori, au o autonomie de ascultare de 7 ore cu anulare a zgomotului sau de 11 ore fără.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata