Ce salariu are o asistentă în România şi câştigă în fiecare lună

19

Salariile cadrelor medicale au fost majorate în urmă cu doi ani, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea cu nr. 153/2017, unde sunt precizate remuneraţiile acestora.

Aşa cum era de aşteptat, remuneraţiile variază în funcţie de experienţă şi de subunitatea unde lucrează. În unităţile medicale de stat din România, o asistentă medicală câştigă, în fiecare lună, între 4.150 şi 5.197 lei.

Iar o asistentă medicală principală are între 4.752 şi 5.412 lei. La aceste salarii, se adaugă indemnizaţia la hrană, sporul de vechime, sporul de toxicitate, plus diverse alte sporuri.

Reamintim, totodată, că salariile angajaţilor din domeniul Sănătăţii s-au triplat în ultimii zece ani, în condiţiile în care numărul angajaţilor s-a mărit, faţă de anul 2011, cu 24%. De remarcat că un salariu care acum 10 ani era de 1.200 de lei, în prezent a ajuns la 4.100 de lei.

Se pune astfel întrebarea Cât câștigă o asistentă din România, are un salariu suficient?

Totuși,  o asistentă medicală din România merită pe deplin fiecare leu, având în vedere că, alături de medici, se află în prima linie în lupta cu COVID-19. Efortul merită, astfel, apreciat la justa valoare. Iar faptul că, în fiecare lună, câștigă între 4.752 și 5.412 lei nu trebuie să deranjeze pe absolut nimeni.

În contextul sanitar actual, trebuie ținut, totodată, cont de faptul că o asistentă din România, cu un  astfel de salariu de bază, dacă este cazul, rămâne angrenată douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru în bătălia nu doar cu noul coronavirus, ci și cu alte boli.

În acest sens, vor exista, cu siguranță, oameni invidioși pe cât câștigă o asistentă în fiecare lună, dar trebuie ținut cont de riscurile pe care și le asumă, nu numai acum.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata