Ce trebuie să faci ca să te angajeze imediat, cu un salariu de 15.000 de euro pe lună?

10

Vești bune pentru românii care își caută un loc de muncă. Se oferă salarii care pot ajunge până la 15.000 de euro.

Platforma Best Jobs a pus la dispoziție mai multe date referitoare la joburi existente și salarii, prin care  românii care doresc să muncească în străinătate vor beneficia de mai multe oferte decât până acum, acest lucru fiind valabil în cazul personalului calificat.

  • În Elveția spre exemplu se caută un medic specialist în gastroenterologie, cu experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani, specializare finalizată şi vorbitor de germană. În ceea ce privește salariul pe care acesta îl poate încasa, potrivit sursei citate, suma este cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de euro brut pe lună.
  • Aceași sumă o oferă și Franța pentru un medic stomatolog, cu experienţă de minim doi ani şi vorbitor de franceză.

În același timp, bestjobs mai arată că în mai multe ţări din Europa au crescut şi cererile pentru asistenţi medicali şi personal de îngrijire la domiciliu, salariile fiind de 2.500 – 3.000 de euro pe lună.

  • Totodată, în Germania, un start-up din domeniul fine-tech (cripto-curency) caută în România un inginer IT căruia îi oferă un salariu de 6.000 de euro pe lună, angajatul având oportunitatea de a lucra de acasă.
  • În Germania se mai caută și  instalatori, iar pentru Belgia se caută şoferi de camion cu macara, iar pentru Irlanda se caută sudori. Salariile variază între 2.000 şi 2.500 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte topul angajărilor din această săptămână în funcţie de industrie, pe primul loc au fost vânzările, unde s-au recrutat reprezentanţi vânzări, consultanţi vânzări sau asistenţi vânzări, arată datele bestjobs.

Pe locul doi s-a situat domeniul finanţe / contabilitate, unde s-au căutat contabili şi specialişti (financiar, facturare, procesare plăţi). Podiumul este completat de specialişti / tehnicieni – s-au căutat electricieni, mecanici, ingineri de producţie.

Care este, în România, cel mai bun oraș al angajărilor?

În România, în acestă săptămână, cel mai bun oraș pentru angajări a fost Timișoara, care a luat-o înaintea Bucureștiului. Pe de altă parte, Braşovul a înregistrat o uşoară scădere în materie de cerere – ofertă de job-uri, dar şi-a păstrat poziţia în top 5 oraşe ca număr de angajări.

În ceeea ce prviește angajatorul cu cele mai multe aplicări săptămâna , aceasta a fost o companie full-service de market research cu oferte de job-uri de operatori call-center.

În contextul angajărilor, la polul opus, job-ul cu cele mai multe aplicări a fost unul de manager de producţie, pentru care şi-au depus CV-ul 290 de candidaţi. Condiţiile minime pentru angajare sunt studiile superioare tehnice, o experienţă minimă de zece ani în mediul industrial (producţie de masă) şi cinci ani într-un rol de coordonare a activităţii de producţie. Pachetul de angajare include relocare la Ploieşti.

În topul celor mai dorite domenii pentru job-uri remote,  cel mai căutat job a fost cel de call center / client service. Pe locul doi a fost domeniul financiar / contabilitate, urmat de IT / telecom, de vânzări şi de management, conform best jobs.

Care sunt orașele cu cele mai mari oferte de muncă?

În ceea ce priveşte topul oraşelor cu cea mai mare ofertă de muncă, acesta a rămas relativ neschimbat, fiind deschis de Bucureşti, urmat, în ordine, de Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Clasamentul se păstrează şi când vine vorba de cererea de locuri de muncă. La acest capitol, cele mai dorite, dar şi cele mai ofertante domenii sunt vânzările, IT / telecom, financiar / contabilitate, managementul, call-center şi inginerie.

Pe de altă parte, topul oraşelor cu cea mai slabă ofertă de muncă este deschis de Alexandria (Teleorman), urmată de Călăraşi, Slobozia, Vaslui şi Giurgiu. Iar clasamentul oraşelor în care oamenii îşi caută cel mai puţin de muncă este deschis de Vaslui, urmat de Sfântu-Gheorghe, Călăraşi, Slobozia şi Lugoj. În ceea ce priveşte domeniile cele mai puţin ofertante, dar şi cel mai puţin căutate, acestea sunt: servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar, curăţeni, babysitting, turism.

În contextul aplicăriloe pentru noi job-uri, în funcţie de categorii de vârstă, clasamentul este deschis de cei între 25 şi 34 de ani (30,3%), urmaţi, în ordine, de cei între 35 – 44 de ani (21.5%), de cei între 45 – 54 de ani (18,4%), de cei între 18 – 25 de ani (11,7%) şi de cei între 55 – 65 de ani (11,4%). Persoanele de peste 65 de ani şi-au căutat un job doar în proporţie de 6,4%.

În același timp, numărul femeilor a fost mai mare cât cel al bărbaților. Mai exact, femeile şi-au căutat un nou job în proporţie de 58,3%. La capitolul aplicări pentru joburi în funcţie de experienţă, topul este deschis de nivelul middle (42%), urmat de entry-level (41%), de senior (10%) şi de executive (7%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata