Ce trebuie să faci dacă vrei să excelezi în vânzări

Ai un job bun în vânzări, dar simți că mai ai multe de învățat ca să ajungi să excelezi în domeniu? Dacă îți dorești să devii cât mai repede un vânzător de top, cel mai bine ar fi să te inspiri din ceea ce fac oamenii din Sales care au reușit să atingă niște performanțe deosebite. Iată, mai jos, câteva dintre lucrurile pe care le fac nemaipomenit cei mai buni vânzători.

Nu se tem să caute noi provocări profesionale

Vânzătorii excepționali nu se tem să-și schimbe jobul și domeniul de activitate, dacă simt că ceea ce fac nu îi mai motivează suficient. În cazul în simți că jobul tău de vânzător nu îți mai oferă aceleași satisfacții ca în urmă cu trei sau șase luni, fă și tu o schimbare! Ce-ai spune dacă ai lăsa jobul de vânzător auto pentru unul de fotograf hotelier la Photohotel, o companie activă în România, Grecia și Spania? Chiar dacă poate părea ciudat, candidații ideali pentru joburile de fotograf hotelier din cadrul Photohotel trebuie să aibă, în primul rând, abilități de vânzări, astfel încât să poată să interacționeze, fără probleme, cu potențialii clienți. Dacă vrei să afli mai multe informații despre ce presupune jobul de fotograf hotelier și, totodată, să-ți faci o părere despre Photohotel, este suficient să accesezi website-ul companiei.

Investesc în relații

Vânzătorii foarte buni au abilitatea de a-și face relații de lungă durată. Ei prețuiesc mai mult relațiile decât banii și sunt dispuși să renunțe la bonusuri și la marje de profit ca să stabilească niște conexiuni solide cu clienții lor.

Se pregătesc exemplar

Vânzătorii excepționali își fac foarte bine temele și cunosc toate detaliile despre produsele și serviciile pe care le comercializează. De asemenea, vânzătorii de top sunt la curent cu ultimele noutăți din domeniul lor de activitate, așa că pot să răspundă la toate întrebările pe care le pot primi din partea clienților. În plus, vânzătorii de elită analizează permanent schimbările comportamentale ale clienților și, astfel, reușesc să fie cu un pas înainte cumpărătorilor.

Nu-și trădează emoțiile

Deși pare greu de crezut, vânzătorii foarte buni sunt și ei oameni. Adică au emoții și vulnerabilități. Însă una dintre caracteristicile importante ale vânzătorilor care excelează este că pot masca foarte simplu ceea ce simt, astfel încât interacțiunile cu clienții să nu fie, în niciun fel, perturbate de sentimente sau gesturi necontrolate. Ca să-și acopere trăirile interioare, vânzătorii de top fac un lucru foarte simplu: zâmbesc tot timpul. Iar zâmbetele ajută foarte mult la încheierea tranzacțiilor

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata