Cel mai mare avion cargo din lume va ateriza în România

27

Cel mai mare avion cargo din lume, Antonov AN-225 Mriya realizat de compania ucraineană Antonov, va ateriza astăzi în România.

Astfel, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a confirmat pentru boardingpass.ro că avionul va ateriza pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. 

Avionul este aşteptat să ajungă în România joi, 7 octombrie, în jurul orei 15:00, din Linz (Austria), iar apoi vineri şi duminică va efectua două zboruri din Bucureşti spre Riyadh (Arabia Saudită), potrivit sursei citate.

În contextul Flightradar24, acest avion este deținător a peste 200 de recorduri mondiale, iar Antonov An-225 Mryia a fost proiectat și construit de ucraineni în anii 1980. Măsurând 84 de metri lungime şi având o anvergură a aripilor de 88 de metri (aproape de două ori lăţimea unui teren de fotbal obişnuit), aeronava a fost folosită în ultimele două decenii pentru a transporta încărcături masive.

Din punct de vedere al greutăţii,  acest avionul cântărește aproximativ 650 tone încărcat la capacitate maximă, iar primul zbor a avut loc în anul 1988.

În limba ucraineană „mryia” înseamnă „vis”.

Din punct de vedere al dotărilor, această aeronavă poate zbura timp de până la 18 ore de la decolare fără a fi realimentat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata