Cele 6 oferte depuse în elaborarea studiului de fezabilitate al drumului Bucureşti-Alexandria sunt analizate de Comisia de Evaluare

7

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunţat că cele şase oferte depuse pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria vor fi analizate de Comisia de Evaluare în conformitate cu prevederile documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

Astfel, „Joi, 19.08.2021 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de actribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de Mare Viteză Bucureşti – Alexandria”. Până la termenul limită de depunere au depus oferte următorii ofertanţi: Asocierea DP Consult SA – SC Explan SRL – SCA Teaha&Fuzesi; Asocierea Egis România SA – Egis International SAS – Italrom Inginerie Internationala SRL; Asocierea G&M Road Building Engineering SRL – SC Building Design 2000 TOP SRL – SC Irimat Cons SRL – Consorzio Stabile EBG Group; Asocierea Romair Consulting SRL – Institut IGH DD – Expert Proiect 2002 SRL; Asocierea Viaponte ROM SRL – Metroul SA – Capital Vision SRL; Ofertant Yuksel Proje AS.

în contextul financiar,vValoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 17.695.961,10 lei – 20.910.681,30 lei, fără TVA.

Iar termenul contractului este de 17 luni de la data de începere a contractului din care 14 luni pentru Studiul de Fezabilitate, iar 3 luni pentru Asistenţa tehnica şi Raportul financiar final.

În acest sens, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţa joi că au fost depuse şase oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti -Alexandria, unul dintre cele mai importante pentru regiunea sud.

„Mă bucur să anunţ că avansează licitaţia pentru unul dintre cele mai importante proiecte pentru regiunea sud. Astăzi au fost depuse 6 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteză Bucureşti-Alexandria. Fie că va fi autostradă, fie că va fi drum expres (variantă care va reieşi din studiul de fezabilitate), acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomeraţia şi multe dintre accidentele care se produc acum pe DN6 – un drum care străbate numeroase comune, având valori ale traficului depăşite”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

În conformitatea sursei citate se evidenţiază că licitaţia este bazată pe un caiet de sarcini modern, care presupune realizarea unui proiect preliminar extrem de detaliat care va pune bazele unei execuţii a lucrărilor rapidă şi fără blocaje.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata