Cele mai mari vânzări trimestriale, de la înfiinţarea companiei, raportate de compania Nike

22

În prezent, grupul american Nike Inc a raportat vânzări trimestriale record, depăşind pragul de 12 miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa de 50 de ani, datorită majorării cererii în America de Nord, transmit Wall Street Journal şi Reuters.

Astfel, cel mai mare producător mondial de articole sportive a anunţat că în perioada martie – mai 2021 vânzările aproape s-au dublat, la 12,34 miliarde de dolari, de la 6,31 miliarde de dolari în urmă cu un an, când consumatorii au renunţat la achiziţii în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Vânzările directe ale Nike – produsele comandate prin aplicaţiile sale, site-uri sau propriile magazine – au urcat cu 73%, la 4,5 miliarde de dolari.

Concret, pe cea mai mare piaţă a Nike – America de Nord – veniturile s-au dublat, la 5,38 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 4,31 miliarde de dolari. În China, o piaţă cu o creştere rapidă pentru companie, vânzările s-au situat la 1,93 miliarde de dolari, sub previziunile analiştilor, de 2,22 miliarde de dolari.

În contextul financiar-bursier, după închiderea şedinţei de joi, a Bursei de la New York, acţiunile Nike au urcat cu 12%, ca urmare a raportării de vânzări şi profituri peste estimările analiştilor de pe Wall Street.

Profitul trimestrial net al Nike s-a situat la 1,5 miliarde de dolari, faţă de pierderi nete de 790 milioane de dolari în perioada martie – mai 2020.

„Aceasta este o perioadă în care brandurile puternice pot deveni şi mai puternice, iar în fiecare trimestru realitatea devine şi mai clară”, a apreciat directorul general John Donahoe.

Din punct de vedere al vânzărilor anuale, în acest an fiscal previzionate de Nike, acestea au depăşit, de asemenea, estimările analiştilor de pe Wall Street, pe fondul cererii mai ridicate şi a extinderii afacerii online. Grupul american se aşteaptă la vânzări anuale de peste 50 miliarde de dolari, în timp ce analiştii previzionează 48,46 miliarde de dolari.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News