Christine Lagarde nu participă la reuniunea şefilor băncilor centrale de la Jackson Hole (SUA)

13

În contextul actual al pandemiei, preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, nu va participa la conferinţa anuală de la Jackson Hole (SUA) a şefilor băncilor centrale,  care are loc la finalul lunii august, a anunţat un purtător de cuvânt al BCE, transmite Reuters.

De altfel, publicaţia britanică Sunday Telegraph anunţase, anterior că nici guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, nu va fi prezent la reuniunea din SUA dedicată politicii monetare.  În acest sens, un purtător de cuvânt al Băncii Angliei (BoE) a precizat că organizatorii se concentrează „pe o listă internă de invitaţi, din cauza capacităţii limitate”.

În ultima perioadă au luat amploare speculaţiile că preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Jerome Powell, ar putea indica la conferinţa anuală de la Jackson Holele că este pregătit să înceapă reducerea sprijinului monetar.

În contextul dat, Rezerva Federală din Kansas City Fed, care organizează reuniunea, informase anterior că anul acesta va găzdui „un program modificat, în persoană”, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, conferinţa s-a desfăşurat online.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata