Colaborări între companiile indiene de IT şi clustere româneşti din acest domeniu, susţinute de UNPR

46

În România, în domeniul IT, Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) este interesată de colaborări între companiile indiene de IT şi cele mai importante clustere româneşti din acest domeniu, a anunţat luni organizaţia.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian, aflat în vizită la Federaţia Patronilor Bihor (FPB), s-a întâlnit cu Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei în România.

Principalele teme dezbătute au fost legate de domeniul IT, turism şi forţă de muncă.  India este una dintre forţele mondiale din IT, companiile indiene din acest domeniu fiind deosebit de căutate şi apreciate în întreaga lume.

„Vă propun, Excelenţa Voastră, să conlucrăm pentru a putea facilita colaborări între companiile indiene de IT şi cele mai importante clustere româneşti din acest domeniu”, a menţionat preşedintele UNPR, Ioan Lucian, în dialogul său cu ambasadorul Indiei.

La rândul său, preşedintele FPB, Vlad Deac, şi-a arătat interesul faţă de forţa de muncă din India.

„Suntem interesaţi de forţa de muncă indiană disponibilă pentru a veni în România, precum şi de posibilităţi de a exporta produse româneşti către marele consumator, statul indian”, a precizat preşedintele FPB.

Ambasadorul Indiei în România, Rahul Shrivastava, le-a solicitat oamenilor de afaceri să îl contacteze pentru orice probleme de interes pentru India, promiţând că va fi prompt în a le răspunde şi a-i sprijini în contactarea companiilor indiene.

Alături de preşedintele UNPR, s-a aflat şi Vlad Deac, noul preşedinte al Federaţiei Patronilor Bihor, precum şi oameni de afaceri bihoreni, membri ai organizaţiei patronale judeţene.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News