Comerțul cu amănuntul a crescut cu 7,8% față de septembrie 2018

 Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna septembrie, comparativ cu luna septembrie 2018 a înregistrat o creştere cu 7,8%, informează INS.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul în luna septembrie 2019

În luna septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,6% și a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,0%.

În perioada 1.I-30.IX.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.IX.2018 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1% fiecare.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-5,2%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1,6%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018 a înregistrat o creştere cu 7,0% datorită creşterilor din vânzările de produse nealimentare (+8,6%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,1%) și din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-30.IX.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2018 a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerţului cu amănuntulal carburanţil or pentru autovehicule în magazine specializate (+7,3%) şi vânzărilor de produse alimentare,băutur i şi tutun (+5,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2018, a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,3%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata