Comisia Europeană a amendat dur cea mai celebră companie producătoare de bere, prezentă și în România!

23

Un important pion al industriei de bere s-a ales cu o amendă serioasă din partea Comisiei Europene pentru anumite practici ce nu erau conforme reglementărilor antitrust din Uniunea Europeană.

Compania respectivă, ce se ocupă cu producția de bere, a primit o amendă în valoare de 200 de milioane de euro de la Comisia Europeană, din pricina faptului că între anii 2009 și 2016 a restricționat vânzările transfrontaliere de bere.

Pe o durată de trei ani, Comisia Europeană a demarat o investigație în această direcție. S-a aflat faptul că producătorul AB InBev a făcut abuz de puterea pe care o deține în această industrie pentru a pune restricție pe importurile mai ieftine ale sortimentului său Jupiler din Olanda, potrivit DPA și Reuters.

„Consumatorii din Belgia au plătit mai mult pentru berea lor favorită din cauza strategiei deliberate a AB InBev de a restricţiona vânzările transfrontaliere între Olanda şi Belgia”, a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Jupiler ocupă numărul 1 în topul celor mai populare beri din Belgia și este produsă de compania Anheuser-Busch InBev. Berea este renumită în mai multe țări, printre care și Olanda și Franța. În țara sa de producție, Jupiler ocupă 40% din totalul vânzărilor de pe piața locală a berii.

Compania Anheuser-Bush InBev este denumită cea mai mare companie producătoare de bere la nivelul întregii lumi, fiind prezentă și pe piața din România. Datorită creșterii concurenței, berea Jupiler se vinde la preț mai mic în Olanda comparativ cu Belgia.

Având în vedere investigația la care este supus producătorul AB InBev, compania a făcut un anunț în luna februarie din acest an, cum că ar fi alcătuit comisioane în valoare de 230 de milioane.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata