Compania Alro Slatina a oprit deja o hala de producție și concediază oamenii

39

Este o situație fără precedent la compania Alro Slatina. Viceliderul de sindicat de la Alro, Dragos Popa vine cu precizări de ultimă oră despre dezastrul cu care se confruntă compania. Potrivit acestuia, o hală de producție a fost deja oprită, urmând ca alte două să ajungă în aceași situație.

În cadrul unui interviu acordat în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, de la Realitatea Plus, Dragoș Popa a declarat că Alro  și-a închis deja hala de electroliză. Totodată, el a subliniat faptul că în perioada imediat următoare vor mai urma încă două hale.

În opinia lui, Dragoș Popa a mai menționat că odată cu închiderea celorlalte două hale, producția va ajunge la 60%, iar cel puțin 1.000 de angajaţi vor sta acasă. El a ținut să amintească faptul că există fabrici care depind de reducerea producție însă nu se poate face nimic.

Astfel, „În momentul de față a început oprirea primei hale de electroliză, încă 2 sunt pregătite de oprire, iar producția va ajunge la 60%. Vor sta acasă cel puțin 1.000 de oameni din Alro. Sunt fabrici care depind de reducerea producției la noi”, a spus acesta.

Pentru a nu se închide, Dragoș Popa a adăugat că au venit nenumărate promisiuni din partea Ministerului Energiei pentru Alro Slatina, însă nimic nu s-a concretizat. El a amintit și de mitingul de la București, unde nimeni nu a fost primit.

Promisiunile de la Minister au rămas în aer

Din punctul său de vedere, „Promisiuni au fost, ceva concret, nimic până acum. Ministrul Energiei ne-a promis, dar, în prezent, ceva concret nu s-a întâmplat. Și vineri am avut un miting la București, dar nu ne-a primit nimeni. Nu doar Alro are probleme cu energia. Chiar și Hidroelectrica va fi listată la bursă, iar în momentul de față este grav pentru noi. Există un proiect de lege pentru o plafonare a tarifelor, dar nu se face nimic”, a mai spus el.

În contextul dat, acesta a mai adăugat că speră ca guvernanții să introducă plafonarea, în contextul în care Alro Slatina nu mai face față cheltuielilor actuale. El a menționat că vor urma proteste, la nivel național astfel încât autoritățile să facă ceva.

Aşadar, „Vrem ca guvernnații să introducă plafonarea, pentru că nu mai facem față cheltuielilor. Vom merge înainte cu protestele, pentru că nu doar Alro are această problemă, ci este una la nivel de țară. Ciudat este că niciun politician nu vobrește, este o situație gravă, nu știm unde se va ajunge”, a declarat viceliderul de sindicat de la Alro în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News