Compania americană Meta Platforms Inc.a anunţat că va lansa cel mai rapid computer din lume

4

În prezent, Meta Platforms Inc., compania mamă a celebrei platforme de socializare Facebook, deţinută de Mark Zuckerberg a informat că echipa sa a construit un nou supercomputer cu inteligenţă artificială. Compania americană estimează că în curând vor lansa cel mai rapid computer din lume.

Astfel, Meta Platforms Inc. anticipează că noul supercomputer va fi gata la mijlocul acestui an, conform reuters.com.

De altfel, Meta Platforms Inc. a precizat într-o postare pe blog că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască noi modele performante de inteligenţă artificială care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi străine şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este periculos sau nu.

În viziunea sa, „Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers”, a transmis Meta Platforms Inc. într-o postare pe blog.

Apar noi modele de inteligență artificială

În contextul schimbărilor, celebra companie de social media şi-a schimbat numele în octombrie 2021 în „Meta” pentru a reflecta concentrarea pe metavers, despre care spune că va fi succesorul internetului mobil. Metaversul se referă la ideea de medii virtuale comune pe care oamenii le pot accesa de pe diferite dispozitive pentru a lucra, a se juca şi a socializa.

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg , „Experienţele pe care le construim pentru metavers necesită o putere de calcul enormă (chintilioane de operaţii/secundă!), iar RSC va permite noi modele de inteligenţă artificială care pot învăţa din trilioane de exemple, pot înţelege sute de limbi şi multe altele”, a scris acesta, într-o postare pe Facebook.

În contextul de realizare, Meta susține că, din punctul său de vedere, RSC se numără printre cele mai rapide supercomputere de inteligenţă artificială. Un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat că firma a lucrat cu echipe de la Nvidia Corp, Pure Storage Inc şi Penguin Computing Inc pentru a construi noul supercomputer.

Cum a luat naștere Meta?

Cunoscuta companie a lui Zuckerberg, Facebook, și-a schimbat recent numele și logo-ul, acum fiind cunoscută sub numele de Meta Platforms Inc. Anunțul decizie de rebranding a Facebook a venit pe fondul unui control legislativ și de reglementare intensă a platformei în multe părți ale lumii din cauza Facebook Papers, documente interne care au alimentat criticile cu privire la răul pe care produsele companiei îl provoacă societății.

În acest sens,  Mark Zuckerberg a respins, atunci, în mare măsură acuzațiile, considerându-le neîndreptățite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata