Compania Electrica a luat un credit de 750 milioane lei

31

Echipa de avocați Filip & Company a asistat Societatea Energetică Electrica S.A., unul dintre jucătorii-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, la contractarea unei finanțări în valoare de 750 milioane lei.

Această finanţare va ajuta compania pentru extinderea lanțului valoric al energiei electrice, ce include și producția de energie electrică din surse regenerabile.

Pentru această facilitate de credit, Erste Group și Raiffeisen Bank România sunt co-finanțatori în mod egal, iar Banca Comecială Română, filiala română a Erste Group, acționează drept Agent de Garanții și Plăți.

În opinia sa, “Electrica este unul dintre cei mai importanți jucători din piața de energie, care a investit permanent în inovare, cercetare și dezvoltare. Prin această finanțare face încă un pas important în direcţia tranziţiei energetice către resurse verzi, iar acest lucru va contribui la evoluția pieței de energie din România. Le mulțumim pentru încrederea acordată în acest proiect atât de important”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener în cadrul Filip & Company.

 

Echipa Filip & Company care a asistat în acest proiect a fost formată din Alina Stancu Bîrsan (partener), Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niță (partener), Camelia Ianțuc (senior associate) și Roxana Diaconu (senior associate).

în contextul bancar, Electrica este listată pe Bursa de Valori București, statul român controlând 48,7% din companie, restul acțiunilor fiind deținute de investitori privați. Compania este evaluată la aproape 4 mld. lei.

Filip & Company este una dintre cele mai importante firme de avocatură din România cu practici de Finanţări şi Pieţe de Capital.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata