Companiile româneşti Romelectro și de Hidroconstrucția vor intra în insolvență

Două companii mari românești, Romelectro și de Hidroconstrucția, cu tradiție în sectorul energetic, nu au depășit criza generată de scumpiri.

Astfel, cele două companii au fost ”puse la pământ” de scumpirile din sectorul energetic, dar și de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

În cazul Hidroconstrucția, cererea a fost înregistrată la Tribunalul București, în Dosarul 35978/3/2021. Cererea a fost înregistrată pe 14 decembrie 2021, iar Tribunalul Bucureşti a amânat termenul de judecată pentru 19 ianuarie 2022.

În contextul activităţilor, Hidroconstrucția execută lucrări de construcții hidroenergetice și hidrotehnice la suprafață și în subteran.

În anul 2020, compania avea un număr de 1.758 angajaţi și pierderi de 29,85 milioane lei, de la 59,18 milioane lei în 2019, la o cifră de afaceri de 520,5 milioane lei și datorii de 577,5 milioane lei. Hidroconstrucția avea însă de recuperat creanțe de 234,6 milioane lei, în 2020

În cazul Romelectro, compania a cerut pe 14 ianuarie 2022 să intre sub protecția legii insolvenței. în contextul economoco-financiar, compania a avut ghinion și nu a prins proiecte noi și nici nu a încasat banii pe proiectele pe care le construise şi care au fost blocate de instanțe.

Romelectro este acum implicată în 18 proiecte, din care 11 au fost încheiate cu Transelectrica, reiese din informațiile obținute de Ziare.com.

Din punct de vedere legal, Tribunalul Bucureşti, care trebuia să decidă marți, 18 ianuarie 2022, în privința insolvenței Romelectro, a amânat termenul de judecată pentru i februarie 2022.

În România, Romelectro este cel mai mare contractor pentru proiecte energetice care a proiectat 90% din capacitatea totală instalată în centralele din România. Compania are circa 100 de salariați. În 2020, compania a avut pierderi de 8,13 milioane lei și o cifră netă de afaceri de 201,6 milioane lei.

În prezent, Romelectro este implicată într-unul din cele mai importante proiecte energetice din România. În asociere cu Duro Felguera, Romelectro construia la Iernut o centrală termoelectrică de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, pentru compania de stat Romgaz, producător de gaze naturale. Lucrările la termocentrala pe gaze sunt însă în întârziere, investiția trebuia să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial.

Datele contractului arată că, echipamentele principale şi ingineria de bază trebuie furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro urma să se ocupe de lucrările de construcţii – montaj, de partea de inginerie de detaliu şi livrarea echipamentelor auxiliare.

Companiidatoriiinsolventa
Comentarii (0)
Adaugă comentariu