Constructorii chinezi au asamblat, în numai 12 zile, ceva considerat IMPOSIBIL până acum

22

e, în care se găsesc 112 paturi. Construcţia a durat numai 12 zile şi a fost realizată de China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), cea mai mare companie de construcţii din lume.

Pentru ridicarea hotelului s-a folosit tehnica numită construcţie modulară. Mai exact, părţi din clădire (denumite şi „module”) sunt prefabricate într-o fabrică şi montate împreună la faţa locului.

Procentul de 80 la sută din procesul de construcţie care ar fi realizat, în mod normal la faţa locului, a fost mutat la o fabrică a companiei care foloseşte maşini automate inteligente. Tot ce au trebuit să facă lucrătorii umani din construcţii a fost apoi să le pună laolaltă, „ca şi cum ar construi o maşină”, a explicat compania CSCEC într-un comunicat citat de IFL Science.

Din punct de vedere al siguranţei, acest principiu de construcţie a hotelului din China nu numai că a făcut procesul mai rapid, dar a îmbunătăţit şi precizia şi calitatea clădirii, a transmis CSCEC.

În procesul tehnologic, acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că producţia automatizată elimină erorile umane, permiţând reproducerea exactă a proiectelor într-un mediu controlat.

În acest sens, în cazul acestui hotel, procesul a fost optimizat și mai mult: tehnologia utilizată în fabrică a făcut posibilă gestionarea digitală a construcției modulelor pe tot parcursul procesului de producție, ceea ce înseamnă că orice defecțiuni ar putea fi localizate și remediate în timp real.

  Însă, un alt avantaj al acestei metode îl reprezintă și consumul redus de energie și deșeuri, fiind considerată mult mai ecologică.

Un raport recent al guvernului Marii Britanii a constatat că construcţiile modulare  consumă cu 20 până la 30 la sută mai puțină energie decât metodele de construcție tradiționale, însă CSCEC estimează că acestea au înjumătățit cu mult consumul de energie folosit.

Ei au mai spus că s-a redus cu un sfert și risipa de materiale, iar cantitatea de deșeuri provenite din construcții cu 70%.

Mai mult de atât, hotelul din China este unul reciclabil, întrucât în situația dezasamblării, peste 90% din componente ar putea fi refolosite.

La începutul anului 2020, în contextul răspândirii masive a cazurilor de COVID-19, autoritățile chineze au construit în numai 10 zile, mai multe spitale  modulare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata