Constructorul chinez de automobile electrice Nio intenţionează să concureze cu Volkswagen şi Toyota

20

William Li directorul general al constructorul chinez de automobile electrice Nio Inc, a declarat că Nico Inc, care acum produce vehicule premium, consideră BMW şi Audi drept competitorii săi şi lucrează la un nou brand de vehicule accesibile pentru publicul larg, care va fi poziţionat astfel, încât să concureze cu Volkswagen şi Toyota, transmite Reuters.

În prezent, compania auto Nio a accelerat pregătirile pentru a produce vehicule electrice pe scară largă, sub un nou brand şi de asemenea a pus la punct o echipă de bază, acesta fiind „primul pas în cadrul acestei iniţiative strategice”, a declarat joi William Li.

„Relaţia dintre Nio şi noul nostru brand de tip mass-market va fi una de tip Audi-Volkswagen sau Lexus-Toyota. Vrem să oferim produse şi servicii mai bune la preţuri mai mici decât Tesla”, a subliniat William Li. Acesta a adăugat că noul brand nu va concura cu Wuling Hong Guang MINI EV, un popular automobil electric de talie mică produs de un joint venture chinez între General Motors Co. şi SAIC Motor.

În contextul de producţie, în  al doilea trimestru al acestui an, Nio, companie care produce şi comercializează trei modele SUV electrice în oraşul Hefei din estul Chinei, a raportat pierderi de 659,3 milioane yuani (101,8 milioane dolari). Constructorul chinez a livrat 21.879 vehicule în perioada aprilie-iunie 2021, dublu faţă de 10.331 de unităţi în perioada similară a anului trecut.

În acest sens, pentru a-şi extinde linia de produse şi a putea concura cu rivalii precum Tesla şi BMW, Nio a lansat primul său sedan ET7 în luna ianuarie a acestui an, însă livrările către clienţi vor începe abia în 2022, ceea ce înseamnă că în acest an Nio nu va putea oferi un nou model.

Pentru viitor, William Li a afirmat că producătorul chinez intenţionează să livreze trei noi modele în 2022, inclusiv primul său sedan. Li nu a oferit detalii cu privire la cele trei noi modele, dar a spus că vor fi dezvoltate pe baza unei noi platforme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata