Criptomonedele au atras investiţii de aproape 10 miliarde de dolari în primele 11 luni ale acestui an

18

Din datele platformei de active digitale CoinShares reiese că produsele şi fondurile în criptomonede, au atras în primele 11 luni ale acestui an investiţii record de 9,5 miliarde de dolari, din partea investitorilor instituţionali care s-au implicat în acest sector, în pofida scăderilor de preţuri din ultimele câteva săptămâni, transmite Reuters.

Din punct de vedere comparativ, anul trecut, investiţiile în active digitale au fost de 6,7 miliarde de dolari.

Financiar, pe ansamblul ultimei săptămâni, investiţiile în active digitale au fost de 306 milioane de dolari.

În contextul criptomonedeler, Bitcoin a atras cele mai mari fonduri, în ultimele cinci săptămâni, în valoare totală de 247 de milioane de dolari, în urma lansării unui nou produs de investiţii în Europa, potrivit CoinShares.

Iar, Invesco a lansat un produs în bitcoin tranzacţionat la bursă în Europa, potrivit informaţiilor din presă.

În plus, CoinDesk a anunţat între timp că firma de administrare a activelor WisdomTree a listat un produs format din trei criptomonede la bursa elveţiană SIX şi la Börse Xetra din Frankfurt.

În acest sens, CoinShares a informat că bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a atras fonduri timp de 11-a săptămâni consecutiv, în valoarea totală de 2,7 miliarde de dolari.

De altfel, investiţiile în bitcoin de săptămâna trecută au avut loc în timp ce preţul monedei a scăzut cu 2,3%, după un declin de 10,4% în săptămâna anterioară.

Iar, produsele şi fondurile bazate pe Ethereum au atras fonduri pentru a cincea săptămână consecutiv, în valoare totală de 23 de milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata