Criza energetică își arată colții astfel, populația se confruntă cu raționalizarea acesteia

Foto: digi24.ro
22

În ziua de 26-06-2022, şefii marilor companii energetice au lansat o cerere cruntă populației și întreprinderilor că trebuie să-și limiteze imediat consumul de energie, pentru a face față crizei energetice.

Așadar, șefii marilor companii energetice din Franța (n. red. Engie, EDF şi Total) au declarat într-o scrisoare deschisă publicată în ziarul săptămânal Journal du Dimanche că populația trebuie să lucreze împreună pentru a „recâştiga spaţiu de manevră”.

În plan general,„Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră”, au transmis șefii marilor companii energetice din Franța, conform informațiilor preluate de reuters.com.

Scrisoarea menționează generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere

Astfel, în cadrul unei scrisori, semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies se menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

În contextul energetic, premierul francez Elisabeth Borne a spus joi, 23 iunie, că Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei din acest an.

Procentual, trebuie menționat că centrele de stocare a gazelor din ţară sunt pline în proporţie de 59% în momentul de față, potrivit sursei menționate.

În conextul social actual, invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenţie dependenţa Europei de gazele ruseşti, determinând o luptă pentru surse alternative de energie.

Directorii spun că eforturile trebuie să fie imediate, colective și masive

În acest sens, presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce SUA au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

Astfel, „Dacă vom acţiona încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiţi la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze”, au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie „imediate, colective şi masive”.

Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze şi de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

În concluzie, Franţa şi-a extins recent mecanismul de reglementare a preţurilor gazelor până la sfârşitul anului. Iniţial programat să se desfăşoare până la sfârşitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creşterii preţurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata