Cu cât a scăzut averea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg

38

Compania care operează rețeaua de socializare Facebook, Meta, a publicat rezultate trimestriale negative care afectează averea fondatorului Mark Zuckerberg.

Astfel, scăderea depășește 31 de miliarde de dolari, una din cele mai mari deprecieri înregistrate vreodată într-o singură zi, transmite Bloomberg.

În contextul bursier, joi în jurul orei 10:25 a.m., la Bursa de la New York, acţiunile Meta erau în scădere cu 24% comparativ cu cotaţia de miercuri seara. Aceasta face ca averea lui Zuckerberg, director general la Meta, să se reducă şi ea până la aproximativ 92 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari la închiderea şedinţei de miercuri.

În opinia lor, analiştii de la Bloomberg Billionaires Index susţin că această scădere este suficientă pentru a-l exclude pe Zuckerberg de pe lista celor mai bogaţi 10 oameni ai planetei, pentru prima dată după luna iulie 2015.

O reducere a averii cu 31 de miliarde de dolari într-o singură zi este devansată doar de evoluţia volatilă a averii lui Elon Musk. Cel mai bogat om de pe planetă a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi în luna noiembrie a anului trecut, după ce acţiunile Tesla Inc. s-au prăbuşit după o postare pe Twitter a lui Musk în care acesta a făcut un sondaj în rândul urmăritorilor săi dacă să îşi vândă 10% din acţiunile la Tesla.

În acelaşi timp, şi alţi acţionari importanţi de la Meta au suferit joi o diminuare fără precedent a averii lor.

-Dustin Moskovitz, locul 79 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere de 21,2 miliarde dolari miercuri seara, a pierdut trei miliarde de dolari,

-Eduardo Saverin a scăzut cu patru miliarde de dolari de la nivelul de 17,5 miliarde dolari înregistrat miercuri seara.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News