Cu cât s-a vândut unul dintre primele virale de pe YouTube, ca NFT

28

Unul dintre primele virale din istoria YouTube, clipul „Charlie Bit My Finger” („Charlie m-a mușcat de deget”) va fi retras de pe platformă, după ce a fost achiziționat de un cumpărător anonim pentru suma de 760.000 de dolari, scrie  BBC.

Filmuleţul care îi are în prim-plan pe cei doi frați, Harry și Charlie, surprinde momentul în care Charlie îl mușcă de deget pe fratele său mai mare, care începe să urle de durere.

Urcat pe YouTube în urmă cu 14 ani, clipul a devenit unul dintre primele virale de pe platformă și a adunat până în prezent peste 880 de milioane de vizualizări.

Din punct de vedere financiar şi deoarece reprezintă o mică parte din istoria Internetului, familia Davies-Carr l-a înregistrat ca pe un NFT (non-fungible token) și l-a scos la licitație la sfârșitul săptămânii trecute.

Concret, prețul a crescut dramatic duminică seară iar lupta s-a dat între două conturi anonime, „3fmusic” și „mememaster”. Primul a și câștigat licitația, dar până la această oră nu a scos videoclipul de pe platformă. Noul proprietar a cumpărat și ocazia de a crea un conținut de urmărire cu Harry și Charlie, care au acum 17, respectiv 15 ani.

Respectivul clip devenit viral, a fost urcat pe YouTube în 2007 de către tatăl celor doi copii care voia să trimită clipul nașilor aflați în America. Cum pe e-mail nu s-a putut, clipul a fost postat pe YouTube iar acum, 14 ani mai târziu, a adus o sumă impresionantă de bani familiei.

În opinia părinților, aceştia nu s-au gândit niciodată că filmulețul va deveni viral și nu au spus ce vor face cu banii obținuți din vânzarea lui.

În prezent, suma obținută arată că afacerea cu NFT-uri este în plină expansiune, mai ales pentru cei care dețin clipuri virale. Un NFT este un certificat care atestă că cineva deține un produs digital. Aceste produse pot fi vândute ca artă digitală, cu profituri pe măsură pentru cei care dețin clipuri, meme sau tweet-uri virale.

De exemplu, meme-ul „Disaster Girl Meme”, reprezentând imaginea unei fete care zâmbește diabolic având pe fundal un incendiu, a fost vândut recent, ca un NFT, pentru aproape jumătate de milion de dolari.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News