Cu o investiţie de peste 35 milioane de euro, compania Biofarm a inaugurat o nouă unitate de producție și testare în București

57

Compania Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a inaugurat o nouă unitate de producţie şi testare în Bucureşti, în care s-au investit peste 35 milioane de euro.

În contextul de extindere, cu o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de trei ori mai mare decât în unitatea existentă, noua fabrică Biofarm va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice și dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative, adaptate consumatorului modern. Noua unitate de producție va avea patru fluxuri de producție – comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri.

Tehnologic, fabrica beneficiază de echipamente și instalații de ultimă generație și de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producției și a fluxurilor logistice. Toate liniile de producție sunt auditate și certificate de către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale conform Ghidului privind buna practică de fabricație (GMP), standardul de calitate care stabilește normele de fabricație a medicamentelor la nivel european. Totodată, liniile de producție sunt certificate EN ISO 9001.

În laboratorul de analiză fizico-chimică există un nucleu de specialiști cu o experiență vastă, care au acces și la cursurile de perfecționare continuă pentru dezvoltarea și validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm.

În viziunea sa, “De 100 de ani credem în bine și facem bine prin inovație și performanță. De 100 de ani avem grijă să dezvoltăm produse la cele mai înalte standarde. Noua unitate de producție este una dintre cele mai importante investiții din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiții sustenabil. Pe o piață foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanți producători locali, iar finalizarea acestei unități ne va oferi posibilitatea de creștere a capacității de producție, dar și de cercetare și dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este startul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani și de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921, de a acționa mereu spre binele oamenilor”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluții și suspensii pentru administrare orală și unul dintre cei mai mari fabricanți de comprimate și drajeuri din România.

În contextul inovării şi al modernitării, “100 de ani de existență pe piața farmaceutică din România ne pun o responsabilitate mare pe umeri: de a crește și de a inova constant. Următorul secol înseamnă prelungirea proceselor continue de modernizare la care va contribui fiecare membru din echipa noastră. Investim constant în îmbunătățirea produselor noastre și în echipament de ultimă generație, având o echipă extraordinară de specialiști cu o experiență vastă, care au acces la cursurile de perfecționare continuă pentru dezvoltarea și validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm,” a adăugat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Aşadar, Noua unitate de producție, una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România, duce mai departe angajamentul Biofarm de a investi in viitor și de a contribui la dezvoltarea industriei farmaceutice din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata