Cum poate un robot de la Amazon să-ți ia jobul?

45

Odată cu evoluția tehnologiei și a dezvoltării de roboți, locurile de muncă ale oamenilor au fost puse în pericol. Spre exemplu, cel mai recent robot de la Amazon pentru depozite folosește AI pentru a identifica obiecte.

Compania susține că Sparrow poate face locurile de muncă mai sigure și mai eficiente. Amazon și-a dezvăluit cel mai recent robot de depozit. Se spune „Sparrow este primul sistem robotizat din depozitele noastre care poate detecta, selecta și gestiona produse individuale din inventarul nostru”.

Brațul robotizat folosește inteligența artificială și viziunea computerizată pentru a recunoaște și a gestiona milioane de articole, potrivit Amazon.

Ajută sau nu robotul de la Amazon angajații?

Compania spune că, prin angajarea roboților în depozitele sale, poate desfășura operațiunile mai eficient și mai sigur.

În opinia sa, „Sparrow va prelua sarcini repetitive, permițându-le angajaților noștri să-și concentreze timpul și energia asupra altor lucruri, sporind totodată siguranța”, a spus Amazon.

„În același timp, Sparrow ne va ajuta să creștem eficiența prin automatizarea unei părți critice a procesului nostru de îndeplinire, astfel încât să putem continua să livrăm clienților”.

În plus, compania Amazon a adăugat că, prin angajarea roboților, a reușit să creeze peste 700 de noi categorii de locuri de muncă.

Cu toate astea, Amazon nu are exact un record impecabil când vine vorba de condițiile pentru lucrătorii din depozit, în special atunci când sunt implicați roboți.

În 2020, publicația Center for Investigative Reporting’s Reveal a lansat un raport care indica faptul că, între 2016 și 2019, rata rănilor grave suferite de angajații Amazon la depozitele automate a fost cu 50% mai mare decât la unitățile care nu folosesc roboți.

În contextul raportului, utilizarea roboților a determinat Amazon să mărească cotele lucrătorilor, obligându-le să scaneze până la 400 de articole pe oră, când anterior trebuiau să scaneze 100. Oamenii nu pot ține pasul fără să se rănească, se arată în raport.

De asemenea, în iulie anul trecut, a reieșit că guvernul SUA a analizat Amazon pentru presupusele condiții nesigure la locul de muncă. Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă a efectuat inspecții care au fost „legate, printre altele, de ritmul de lucru cerut de Amazon pentru angajații săi din depozit”.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Playtech.ro