Cum vor fi ajutate firmele din România, după eliminarea birocraţiei inutile?

2

Claudiu Năsui ministrul Economiei a anunţat că firmele din România vor fi ajutate prin eliminarea birocrației inutile, printr-un document prin care își propune să elimine barierele birocratice inutile din activitatea mediului privat.

Cu ajutorul acestor măsuri se modifică  activitatea firmelor din România, activitate care va fi simplificată.

În opinia sa, ministrul Năsui spune că indiferent de situația politică, mediul privat trebuie întărit, fiind o garanție pentru prosperitate.

Astfel, ”Lansăm memorandumul pentru debirocratizare. Acest document detaliază traseul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat.

Reglementări adesea inutile, uitate în legislație de decenii, care supraviețuiesc doar pentru că apare câte un grup de interese care beneficiază de ele pe spatele contribuabililor. Am început să le eliminăm una câte una începând chiar de anul trecut. Am continuat acest efort în minister. Acest document prezintă și următorii pași.

Îi mulțumesc în mod special secretarului de stat pe debirocratizare, Valentina Saygo, care s-a ocupat de acest memorandum și care a avut nenumărate întâlniri cu mediul privat pe tema aceasta”, menţionează, ministrul.

În contextul dat, principalele măsuri ale acestui memorandum sunt:

– Decontarea indemnizaților pentru concediu medical prin compensare cu CASS-ul de plată. Astfel încât să nu mai avem întârzierile imense la plată ale statului.

– Eliminarea faimoasei „analize de risc” prin care firmele sunt obligate, sub sancțiunea amenzii de 5.000 de lei, să dea bani unei firme care să le zică faptul că trebuie să-și pună gratii la geam.

– Eliminarea obligației de a tranzacționa prin trezorerie cu instituțiile statului.

– Eliminarea obligativității foii de parcurs pentru deductibilitatea combustibilului.

– Eliminarea obligativității declarării posturilor vacante la ANOFM.

– Eliminarea birocrației aferente reducerilor de prețuri.

– Eliminarea obligației de păstrare a contractelor de muncă la punctul de lucru.

– Eliminarea sancțiunilor pentru lipsa Registrului Unic de Control.

– Eliminarea Registrului entităților/unităților de Cult care a birocratizat procesul de sponsorizare a ONG-urilor în mod inutil. Toate ONG-urile sunt deja înregistrate la ministerul justiției, în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor.

Aşadar, „Indiferent de conjunctura politică, sper ca România să meargă pe calea debirocratizării. Doar cu un mediu privat puternic și dinamic vom reuși să avem prosperitate, să trăim mai bine și să oferim cea mai bună viață posibilă românilor. Trebuie doar să vrem să o facem.”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata