Dacia Sandero, lider la vânzări în Europa luna trecută. A depășit Volkswagen Golf

16

În luna iulie din acest an, Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model de mașină în Europa. Este pentru prima data când ocupă o astfel de poziție de la lansarea sa în anul 2008 și a reușit să detroneze liderul tradițional, Volkswagen Golf. A avut parte, totuși, de un context favorabil.

Această clasare pe primul loc a venit într-un moment dificil pentru piața auto, care a avut o cădere de 24% în luna iulie, la mai puțin de un milion de unități. Este prima contracție în decurs de patru luni.

Astfel, vânzările Sandero, de 20.446 de unități în iulie, au crescut cu procentul de 6 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, dar tot au fost cu un minus de 2% față de iulie 2019, însă alți constructori au avut adevărate prăbușiri, mult mai mari, în această perioadă, pe fondul crizei semiconductorilor.

Aşadar, modelul Golf, abonat de obicei la prima poziție, a scăzut cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. În iulie s-a plasat pe locul doi, urmat de Toyota Yaris.

În contextul vânzărilor, până și în cadrul Dacia, modelul Sandero a fost o floare rară. Pe toată gama, vânzările europene ale Dacia au scăzut cu 16%. Însă este incomparabil mai bine decât alte branduri. Grupul mamă Renault s-a prăbușit în iulie cu 54%, Ford cu 46%, iar Volkwagen cu 19%. Câștigătorii lunii au fost Hyundai și Suzuki, cu vânzări în creștere.

În prezent, există însă o creștere pe piața automobilelor electrice, inclusiv cele hibrid plug-in. Au fost vândute 160 de mii de unități, ceea ce reprezintă 17% din totalul pieței. Pe acest segment conduce detașat Volkwagen ID3. Iar Tesla nu se regăsește în top 10, relatează „Business Club”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata