Daimler vinde o fabrică din Brazilia producătorului auto chinez Great Wall

7

Constructorul auto Daimler AG a vândut o fabrică în Brazilia producătorului auto chinez Great Wall, pentru o sumă care nu a fost dată publicităţii, au anunţat cele două companii, ceea ce marchează intrarea grupului chinez în cea mai mare economie din America Latină, transmite Reuters.

Astfel, Great Wall, principalul producător de camionete din China, cu uzine în Rusia şi Thailanda, a informat că va moderniza unitatea din Brazilia, iar capacitatea anuală de producţie va ajunge la 100.000 de vehicule.

În acest sens, Reuters a anunţat, săptămâna trecută, că producătorul chinez a decis să realoce în Brazilia o parte din investiţia sa de un miliard de dolari din India, din cauza întârzierilor în obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de la New Delhi.

Vânzările pe plan global sunt esenţiale pentru Great Wall, care a vândut anul trecut 1,1 milioane de vehicule, iar până în 2025 are ca obiectiv livrarea a patru milioane de unităţi pe an.

Încă din decembrie 2020, Daimler anunţa că va renunţa la producţia de maşini în Brazilia, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă. În 2016, grupul german a investit peste 120 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică în Iracemapolis, unde sunt produse sedanurile Mercedes-Benz C-Class şi crossover-urile GLA.

Capacitatea anuală de producţie este de 20.000 de maşini. Actualele operaţiuni ale Daimler în Brazilia includ: autobuzele, camioanele şi testarea vehiculelor.

În planurile sale de extindere, achiziţionarea unei fabrici în Brazilia se adăugă şirului de achiziţii realizat de Great Wall în ultimii doi ani. În 2020, compania chineză a anunţat cumpărarea facilităţilor General Motors din India şi Thailanda.

De altfel, Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart, iar în România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata