Darren Woods: Toate autoturismele noi vândute în 2040 vor fi electrice

16

Darren Woods, Directorul general al Exxon Mobil a dezvăluit care sunt estimările interne ale companiei sale privind evoluţia vânzărilor de autoturisme noi în următorii 20 de ani. El e explicat şi pe ce se va axa gigantul petrolier american, pentru a face faţă noilor provocări cauzate de cererea tot mai mică de benzină şi motorină.

Lumea auto devine verde!

Directorul general al Exxon Mobil spune că toate autoturismele noi vândute în 2040 vor fi electrice.

Declaraţia a fost făcută de către directorul general al Exxon Mobil, Darren Woods, într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC.

În acest moment, Exxon Mobil evaluează modul în care scăderea vânzărilor de benzină ar putea avea un impact asupra activităţii sale.

Produsele chimice vor fi esenţiale pentru a menţine profitabilitatea Exxon Mobil

În prezent, gigantul american este una dintre cele mai mari companii internaţionale de carburant cotate la bursă şi lider în industrie. Potrivit site-ului oficial, este vorba despre cel mai mare „rafinator şi comerciant de produse petroliere”, precum şi o companie de produse chimice.

în cadrul cestei companii, Darren Woods, care şi-a petrecut o parte a carierei sale pe partea de produse chimice a operaţiunilor companiei, spune că produsele chimice vor fi esenţiale pentru a menţine profitabilitatea companiei în timpul tranziţiei către o energie curată.

Concret, materialele plastice pe care le produce Exxon Mobil pot fi folosite la fabricarea vehiculelor electrice.

În contextul economico-financiar, directorul general al Exxon Mobil afirmă că tranziţia spre maşini electrice 100%, nu va avea un impact major asupra companiei sale.

Astfel, „Această schimbare nu va face sau va distruge această afacere sau această industrie, sincer”, a precizat el.

Cât de mare va fi cererea de petrol în anul 2040, potrivit directorului companiei americane?

În contextul calculelor companiei americane, cererea de petrol, în anul 2040 va fi echivalentă cu necesarul mondial din 2013 sau 2014.

În momentul de faţă, Exxon Mobil era încă profitabilă, a precizat Darren Woods în acelaşi interviu.

Aşadar, în anul 2021, doar 9% din vânzările de autoturisme au fost vehicule electrice, inclusiv maşinile hibrid plug-in, potrivit companiei de cercetare de piaţă Canalys. Acest număr este în creştere cu 109% faţă de 2020.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata