Delta, care se confruntă cu propriile probleme, ar putea fi nevoită să ramburseze 300 de milioane de dolari în numele companiei Gol, din Braziliei

32

Delta Air Lines (DAL.N) se confruntă cu o nouă durere de cap din cauza Americii Latine, deoarece un termen limită se apropie de fostul partener brazilian Gol Linhas Aereas Inteligentes (GOLL4.SA) pentru a rambursa un împrumut de 300 de milioane de dolari garantat de transportatorul american.

Dacă Gol nu reușește să ramburseze – ceea ce agențiile de rating spun că este destul de probabil – Delta ar trebui să onoreze datoria în numele lui Gol, onorând acordul vechi de cinci ani.

Dar la fel ca și Gol, compania de transport din Atlanta, care a spus în iulie că pierde 27 de milioane de dolari pe zi, aici are puțini bani de rezervă din cauza pandemiei coronavirusului.

Lupta lui Gol este doar cea mai recentă provocare pentru Delta, ale cărei investiții în America Latină, cândva văzute ca o zonă de creștere, au scăzut din cauza COVID-19.

Pentru Gol, cel mai mare transportator din Brazilia, data scadenței împrumutului privat garantat de Delta vine pe fondul unei crize de numerar severe.

Împrumutul a fost acordat de către investitori privați neidentificați.

„Gol se confruntă cu o pierdere constantă a numerarului, fără posibilități de refinanțare”, a declarat Amalia Bulacios, care acoperă Gol pentru S&P Global Ratings, care își evaluează datoria ca CCC, cu risc de neplată.

Până luni, înainte de a rambursa împrumutul, Gol ar putea rămâne doar cu 1,6 miliarde de reali (285,19 milioane dolari) în numerar, a calculat Reuters.

Calculul se bazează pe numerarul Gol și echivalentele de numerar, precum și pe investițiile sale lichide, la 30 iunie, cu o reducere estimată a numerarului de 3 milioane de reali pe zi.

„Suntem la trei zile lucrătoare de termenul limită și compania a fost foarte tăcută; nici măcar nu este clar dacă există o negociere în curs, a declarat Amalia.

Gol și Delta au refuzat să confirme dacă au avut loc negocieri. O sursă familiară cu problema a spus că negocierile au avut loc într-adevăr.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata