Dennis Rodman merge în Rusia, pentru a negocia eliberarea lui Brittney Griner

Foto: people.com
19

Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia, pentru posesie de droguri, la începutul acestei luni.

Sportiva, a jucat în Rusia cât timp a fost pauză în liga națională din Statele Unite ale Americii şi a fost reținută pentru că în bagajul său a fost găsit ulei de cannabis, o cantitate mai mică de un gram, în bagaj.

Astfel că americanca a pledat vinovată și a explicat că avea prescripție medicală pentru această substanță.

În acest sens, Dennis Rodman a declarat pentru postul american NBC că intenţionează să meargă în Rusia pentru a negocia eliberarea campioanei olimpice.

Astfel, „Am primit permisiunea să merg în Rusia să o ajut pe fata asta”, a declarat Rodman, pentru NBC News. „Încerc să merg săptămâna asta”, a completat el, fără a preciza cine i-a dat permisiunea de a călători în Rusia.

Dennis Rodman a fost invitat în Rusia de Vladimir Putin, în 2014

Însă, în anul 2014, Dennis Rodman a fost invitat în Rusia de Vladimir Putin. Fostul baschetbalist l-a numit atunci pe preşedintele Rusiei „mişto”.

De asemenea, contoversatul star din NBA are o prietenie cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care este un fan al baschetului american.

Iar, Kenneth Bae, un prizonier american din Coreea de Nord, a recunoscut că influența lui Dennis Rodman a jucat un rol în eliberarea sa.

„Îi mulţumesc lui Dennis Rodman pentru că a fost un catalizator pentru eliberarea mea”, a spus Bae, pentru CNN, în 2016. „El a atras atenţia asupra situaţiei mele”.

În contextul competiţional, atât Dennis Rodman cât şi Brittney Griner au recorduri impresionante la baschet. Cel poreclit „Viermele” a câştigat 5 titluri NBA, dintre care 3 cu Chicago Bulls. La rândul său, Griner este considerată una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume şi a câştigat titluri în SUA şi Rusia.

Astfel, vedeta americană a baschetului feminin Brittney Griner, deţinută în Rusia din februarie, a fost condamnată la 9 ani de închisoare de un tribunal rus pentru trafic de droguri.

„Verdictul şi sentinţa pronunţate joi sunt nejustificate şi nefericite, dar erau de aşteptat. Brittney Griner a fost arestată pe nedrept.

Angajamentul comun al NBA şi WNBA de a o aduce acasă, în siguranţă, pe Brittney rămâne de actualitate şi sperăm ca în final să o vedem pe aceasta înapoi în ţară.

Nu vom fi mulțumiți până când BG (nr. Brittney Griner) nu se va întoarce în SUA și nu va fi alături de cei dragi, colegii de echipă și fanii ei”, a transmis NBA.

De altfel, procurorul de caz a solicitat o pedeapsă de nouă ani şi jumătate pentru baschetbalistă, care a spus în ultimul ei discurs din tribunal că aducerea în Rusia a cartuşelor cu ulei de haşiş pentru ţigara ei electronică a fost „o greşeală neintenţionată”.

De asemenea, Griner primit o amendă de un milion de ruble (16.000 de dolari).

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata